صندلهای انگشتی در فصل تابستان طرفداران بسیاری دارند، زیرا پاها در آنها خنكتر میمانند. درست است كه كفشهای پاشنهدار به زیبایی پاهای شما میافزاید، اما در گرمای طاقتفرسای تابستان مهمترین مسأله سلامت پاها و راحتی شماست.
صندلهای تخت به خاطر نرمی و راحتی پاها در آنها در طرحها و مدلهای مختلف در فصول گرم سال عرضه میشوند و كفشهای پاشنه بلند جای خود را به صندلهای تخت بدون پاشنه میدهند. برخی از صندلها بهگونهای طراحی شدهاند كه پاشنه هم دارند و خانمهایی كه علاقهمند به استفاده از كفشهای پاشنهدار در تمام فصلهای سال هستند، این مدل را ترجیح میدهند.
با گرم شدن هوا مردم سعی میكنند زمان بیشتری را در خارج از خانه بگذرانند و از برخی تفریحات مثل پیادهروی در پارك، رفتن به ماهیگیری، رفتن به گردش و خرید با دوستان و ... بیشتر لذت ببرند. شاید گرمای تابستان تنها عامل ایجاد دردسر در چنین مواقعی باشد، ولی این مشكل را میتوان با برخی راهكارها تا حدودی كم كرد. افرادی كه عادت دارند هر روز پیادهروی كنند، میدانند راحتی پاها مهمترین مسأله در پیادهروی كردن است. برای جلوگیری از عرق كردن پاها بهتر است از صندل مورد علاقه خود استفاده كنید تا بدون احساس خستگی و گرمای زیاد در پاها، هر چقدر كه میخواهید، به پیادهروی بپردازید.
اگر از تخت بودن كفه صندل احساس ناراحتی میكنید، میتوانید از انواع كفهدار آنها استفاده كنید. هیچگاه از صندلهای لاانگشتی برای پیادهرویهای طولانی استفاده نكنید؛ زیرا در راه رفتن شما اختلال ایجاد میكنند و موجب بروز برخی دردها در پاشنه و ساق پا میشوند. صندلهای بنددار بیشتر در پاها سفت میشوند و به نحوی به شما كمك میكنند تا هنگام راه رفتن انرژی زیادی صرف نگاه داشتن صندل در پا نكنید و با خیال راحتتری راه بروید.
به هنگام استفاده از صندلها چند نكته را مورد توجه قرار دهید
اگر از صندلها بدون جوراب استفاده میكنید، گاهی اوقات به پاشنه پاهایتان توجه كنید؛ زیرا پس از چند ماه استفاده، پاشنه پا كمكم سفت شده و پینه میبندد. گاهی اوقات با آب گرم و سنگ پا این پوست مرده را از سطح پاشنه پاهای خود پاك كنید. درست است كه پاها درون صندل عرق نمیكنند، ولی به دلیل روباز بودن، گاهی اوقات چركها و برخی مواد در لای انگشت پاها جمع میشوند و ایجاد قارچ میكنند؛ به این منظور پاهای خود را به طور مرتب ضدعفونی كرده و بعد از شستوشو خشك كنید.
از دستمال پا استفاده كنید. در طول شب دستمال را روی پاها بكشید تا تمام سموم دفع شده و پارازیتها را جذب خود كند. صبح اگر دقت كنید دستمال تیرهتر شده است و بوی بد هم میدهد اینكار را به مدت 90 روز انجام دهید تا دیگر دستمال نه بوی بد بدهد و نه تغییر رنگ داشته باشد.
پاهای خود را در یك لگن پر از آب یونیزه شده تمیز كنید. آب یونیزه شده سموم را از پاها میزداید، عملكرد كبد را بهبود میبخشد، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن میشود و از التهابات پوستی میكاهد. این كار را هر یك روز در میان به مدت 30 دقیقه انجام دهید؛ بعد از گذشت یك ماه تأثیر آن را خواهید دید.
یك مشت گل روی پاهایتان بگذارید. گل یك سمزدای طبیعی است كه بهتر است روی دستگاه پاككننده بدن (پاها) قرار گیرد. این كار را به مدت 90 روز انجام دهید تا سموم بدن شما از طریق پاها دفع شوند.
كفشی كه به پا میكنید، روی میزان عرق كردن پاهایتان تأثیر میگذارد. به همان اندازه نیز جورابها تأثیر گذارند. مثلا جورابهای نخی با جورابهای مصنوعی قابل مقایسه نیستند.
همچنین از كفش فروشیهای معتبر خرید كنید و به جنس و كیفیت كفشهایتان بیشتر توجه داشته باشید تا شكل و فرم آنها. هیچگاه كفش را كوچكتر از پایتان نخرید، زیرا تعریق پاها را افزایش میدهند و فضای كافی برای نفس كشیدن پا وجود نخواهد داشت.
برخی از انواع اسپریها و پودرها میتوانند رطوبت اضافی پاها را داخل كفش جذب كنند و آنها را خنكتر و خشكتر نگاه دارند. از اسپری ضدعرق پا استفاده كنید. (مثل اسپری كه برای زیربغل خود استفاده میكنید). این اسپریها جلوی غدههای عرق پا را میگیرند. هر روز صبح پاهای خود را بشویید، با خشك كن به خوبی خشك كنید و سپس یك لایه نازك از اسپری ضدعرق به پاهای خود بزنید. قبل از آنكه جورابها و كفشهای خود را به پا كنید، اجازه دهید خوب خشك شوند.
اگر پاهایتان خیلی عرق میكند؛ به طوری كه به یك مشكل جدی تبدیل شده است، میتوانید از بوتاكس استفاده كنید. بوتاكس معمولاً برای رفع چین و چروك پوست استفاده میشود، اما میتواند جلوی پیغامهایی كه از اعصاب به غدد عروقی میرسند را بگیرد و پاها دیگر عرق نكنند. البته تأثیر آن 4-6 ماه است، ولی طی این مدت دیگر پاهایتان عرق نمیكند.
براي خواندن بخش اول- دفع شر از پـاها- اينجا كليك كنيد.