Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 21:41

3
آبان
دشمنان خوشمزه دندان را بشناسید!

دشمنان خوشمزه دندان را بشناسید!

گوجه فرنگی یک ماده غذایی سالم و مفید محسوب می شود، اما محصولی اسیدی نیز است. مصرف سس گوجه فرنگی به همراه اسپاگتی می تواند آسیب وارده به مینای دندان را دو برابر کند.

 دندان های سالم و سفید یکی از عناصر اصلی لبخندی زیبا محسوب می شوند. رژیم غذایی و بهداشت دهان و دندان از جمله عوامل تاثیرگذار اصلی بر سلامت دندان ها هستند.

برخی خوراکی ها بدون این که حتی متوجه باشید می توانند لبخند زیبای شما را نابود کنند. در ادامه با برخی از آنها که حتی ممکن است بیشتر از آبنبات ها به دندان ها آسیب برسانند، بیشتر آشنا می شویم.

 میوه های خشک

به گفته استیون استفاناک، استاد علوم دهان و دندان در دانشگاه میشیگان، مصرف میوه خشک شبیه خوردن آبنبات است. میوه های خشک چسبنده بوده و از محتوای قند بالایی برخوردار هستند. این به معنای آن است که قند بین دندان ها گرفتار می شود که شرایطی عالی برای بروز پوسیدگی دندان است. به جای میوه های خشک از نمونه های تازه استفاده کنید.

 نوشابه

جای شگفتی نیست که نوشابه همدم خوبی برای دندان های انسان محسوب نمی شود. یک قوطی نوشابه دارای 39 گرم قند است که تقریبا معادل 10 قاشق چایخوری می شود. اما این تنها مشکل موجود نیست. نوشابه بسیار اسیدی است و اسید می تواند مینای دندان را از بین ببرد. شرایط زمانی وخیم‌تر می شود که هر روز نوشابه مصرف کنید زیرا مواجهه دندان ها با قند و اسید افزایش می یابد.

آبمیوه

همانند نوشابه، آبمیوه ها نیز می توانند اسیدی باشند و اغلب دارای قند افزوده هستند که گاهی اوقات تا 10 قاشق چایخوری نیز می رسد. قند باکتری های مضر موجود در دهان را تغذیه می کند که می تواند موجب پوسیدگی دندان شود. شما می توانید آبمیوه های طبیعی را جایگزین نمونه های تجاری کرده و برای کاهش قند طبیعی موجود در آنها از آب برای رقیق کردن استفاده کنید.

 سس پاستا

گوجه فرنگی یک ماده غذایی سالم و مفید محسوب می شود، اما محصولی اسیدی نیز است. مصرف سس گوجه فرنگی به همراه اسپاگتی می تواند آسیب وارده به مینای دندان را دو برابر کند. سس اسیدی می تواند مینای دندان را از بین ببرد و کربوهیدارت های موجود در پاستا نیز باکتری هایی که موجب پوسیدگی دندان می شوند را تغذیه می کند. مصرف پاستا به همراه پنیر یکی از جایگزین هایی است که می توانید مد نظر قرار دهید.

 آب بطری شده

حتی آب ساده نیز ممکن است حاوی برخی مواد معدنی باشد که برای بهبود عطر و طعم به آن اضافه شده اند و این می تواند اسیدیته را افزایش دهد. در حقیقت، آب های بطری شده می توانند به اندازه قهوه یا چای اسیدی باشند. محصولاتی که واژه مقطر روی آنها وجود دارد کمتر اسیدی هستند زیرا تقطیر تعادل pH را کاهش می دهد و وضعیت خنثی‌تری ایجاد می کند. همچنین، شما می توانید از بطری یا قمقمه هایی با قابلیت استفاده مجدد بهره برده و آن را با آب لوله کشی پر کنید.

 سرکه سیب

سرکه سیب به واسطه فواید سلامت و ویژگی های سمزدایی خود شناخته شده است، اما ممکن است متوجه نباشید که اسیدیته بالای آن می تواند به مینای دندان ها آسیب وارد کند. اگر سرکه سیب در رژیم غذایی شما جای دارد، همواره آن را با آب رقیق کنید، به یک باره نوشیده و پس از مصرف نیز دهان خود را با آب شستشو دهید.

 قهوه، چای، فراپه

قهوه و چای ممکن است سطوح انرژی شما را افزایش دهند، اما دوست خوبی برای دندان ها نیستند. هر دو نوشیدنی اسیدی و ادرارآور هستند که به معنای آن است می توانند موجب خشکی دهان شوند. بزاق یک سیستم طبیعی برای شستشوی هر چیزی است. زمانی که با کمبود بزاق مواجه هستید، احتمال مواجهه با پوسیدگی دندان و بیماری لثه افزایش می یابد. فراپه نیز به واسطه قند افزوده موجود در آن گزینه بدتری نسبت به چای و قهوه محسوب می شود. خبر خوب این است که شستشوی دهان پس از مصرف به محافظت از دندان ها کمک خواهد کرد.

 ویتامین های پاستیلی

ویتامین های پاستیلی حاوی قند هستند و محصولاتی چسبنده محسوب می شوند، از این رو، به راحتی بین دندان ها گیر کرده و می توانند موجب پوسیدگی آنها شوند. ویتامین هایی که قابل بلع هستند یا حداقل نمونه هایی که با جویدن خرد می شوند را انتخاب کنید.

 چیپس های طعم‌دار

تکه های تیز چیپس می توانند موجب بریدگی در لثه ها شوند و کربوهیدارت های پالایش شده نیز می توانند باکتری های مضر در دهان را تغذیه کنند. اما طعم دهنده ها که اغلب اسیدی هستند همانند یک کاغذ سمباده روی دندان ها عمل می کنند. هرچه میزان طعم دهنده بیشتر و قوی‌تر باشد با دندان ها نامهربان‌تر خواهد بود. پاپ کورن تهیه شده به روش هواپز یا مقداری مغز خوراکی گزینه های بهتری نسبت به چیپس های طعم‌دار هستند.

 آب نبات های مخصوص سرفه

آب نبات های مخصوص تسکین سرفه می توانند همانند آب نبات های معمولی به دندان های انسان آسیب وارد کنند. استفاده بیش از حد از این محصولات می تواند موجب پوسیدگی دندان ها شود.

 الکل

نوشیدنی های الکلی می توانند به دندان های انسان آسیب برسانند. در کنار کربوهیدارت ها که باکتری ها را تغذیه می کنند، و مینای دندان ها را از بین می برد. مشروبات الکی نیز می تواند از محتوای قند بیشتر از انتظار برخوردار باشد. جدا از قند، نوشیدنی های الکلی می توانند موجب خشکی دهان شوند که محیط را برای بروز پوسیدگی دندان و بیماری لثه فراهم می سازد.

 یخ

سختی یخ عاملی است که می تواند به دندان ها آسیب وارد کند. جویدن یخ می تواند به راحتی موجب ترک خوردن دندان های انسان شود.

 نوشیدنی های انرژی‌زا و ورزشی

به رغم نام های خود که مفید و سالم به نظر می رسند، اما نوشیدنی های انرژی‌زا و ورزشی سرشار از قند و اسیدها هستند که اتحادی خطرناک در برابر دندان ها ایجاد می کنند. بسیاری از این نوشیدنی ها حاوی ماده ای چسبنده هستند تا رنگ به صورت یکنواخت در نوشیدنی پخش شود. در نتیجه، قند و اسید برای مدت زمان طولانی‌تری روی دندان ها باقی می ماند. آب ساده جایگزینی خوب برای این قبیل نوشیدنی ها است.

ماست

ماست چگونه می تواند برای دندان ها مضر باشد؟ اگر ماست ساده مصرف کنید، مشکلی وجود ندارد. ماست ساده حاوی پروبیوتیک ها و کلسیم است که برای سلامت دهان و دندان نیز مفید هستند. اما بسیاری انواع ماست، حتی نوع یونانی، حاوی افزودنی های دیگر هستند که مقدار بسیار زیادی قند و اسید را به ترکیب اضافه می کنند. 

برچسب ها: دندان درد، پوسیدگی دندان، خونریزی لثه، بیماری های لثه، مواد غذایی مضر تعداد بازديد: 672 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز