Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 11:30

14
دی
آل کارنیتین مکملی پرچالش

آل کارنیتین مکملی پرچالش

در انسان 75 درصد کارنیتین از رژیم غذایی بدست می‌آید و بقیه در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود. منابع عمده ال کارنتین منابع حیوانی، گوشت قرمز و فراورده‌های لبنی، ماکیان و ماهی‌ها هستند.

چربی سوزی و کاهش وزن

افزایش وزن یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که در دنیای امروز باعث سرگردانی و مشکلات فراوانی برای مردم شده است.

اما داشتن اطلاعات کافی درباره تغذیه صحیح و فعالیت‌های ورزشی می‌تواند در کاهش سریع‌تر این عارضه مؤثر واقع شود.

چربی سوز

به هر ماده‌ای که بتواند انرژی متابولیسم پایه بدن را افزایش دهد، چربی سوز گویند.

چریی سوزها از دو طریق عمل می‌کنند

1- تولید حرارت که به آرامی باعث افزایش دمای مرکزی بدن می‌شوند.

2- سرکوب اشتها

انواع چربی سوزها

ترموژنیک- انابولیک -بلوک کننده-دفع کننده-چربی سوز‌های مفید

کارنیتین

کارنیتین Carnitine یا ال-کارنیتین (L-carnitine  از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده) و موجب آزاد سازی انرژی از یاخته‌های چربی می‌شود.

این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود.

سلول‌های بدن برای سنتز کارنیتین به ویتامین‌های C ،۶B و ۳B (نیاسین) نیاز دارند.

در انسان 75 درصد کارنیتین از رژیم غذایی بدست می‌آید و بقیه در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود.

منابع عمده ال کارنتین منابع حیوانی، گوشت قرمز و فراورده‌های لبنی، ماکیان و ماهی‌ها هستند درحالی‌که میوه وسبزیجات کمترین میزان را دارا هستند.

وظایف اصلی ال کارنتین

* دو نوع تأثیر مهم ال کارنیتین  در بدن: چربی سوزی و اثرات فیزیولوژیکی

وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز وتبدیل غذا به انرژی می‌باشد. از وظایف دیگر آن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

1- انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری ها جهت بتااکسیداسیون (سوختن)

2- صرفه جویی در مصرف گلیگوژن عضلات

3-تأخیر در بروز خستگی در ورزش و کار

4- بهبود کارکرد قلب

5- کاهش فشارخون

آثار فرعی

* تاثیرات بر روی توده استخوان

* اثرات آنتی اکسیدانی

* بهبود بیماری‌های قلبی: (حملات قلبی، نا رسایی‌های قلبی، آنژین‌ها، بیماری عروق محیطی، لنگی متناوب)

* کمک به بیماران دیابتی

* بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی

* کاهش وزن

* بهبود آلزایمر و بیماری اختلال حافظه

* ناباروری مردان

* بهبود سندروم خستگی مزمن

* بهبود بیماری جنون

* کاهش استرس اکسیداتیو

مقدار مصرف

* ال کارنیتین را معمولاً به مقدار ٥٠٠ تا ١٠٠٠میلی‌گرم ٣ بار در روز همراه هر وعده غذایی مصرف می‌کنند و به سه شکل قرص، کپسول و پودر موجود است.

* یا 2 تا 4 گرم در روز، یک ساعت قبل ورزش با معده خالی

* جهت افزایش تستوسترون و جلوگیری از ناباروری 2 گرم در روز

عوارض جانبی ال- کارنیتین

* اختلال درخواب شب

* استفراغ، حالت تهوع، سردرد، اسهال، آبریزش بینی، بی قراری.

* بالا رفتن میزان سرعت ضربان قلب، افزایش فشار خون و تب

موارد منع مصرف

* از مصرف دی- کارنیتین خودداری کنید زیرا با فرم طبیعی کارنیتین تداخل دارد و عوارض جانبی متعددی دارد.

* عدم مصرف در بارداری

* مصرف کارنیتین در دوران شیردهی فقط باید با مشورت پزشک انجام شود.

* در افرادی که دچار کم کاری غده تیروئید هستند مصرف ال کارنیتین، علایم بیماری را تشدید می‌کند.

* ال کارنیتین در افرادی که سابقه تشنج دارند، بهتر است مصرف نشود.

* اگر بیمار کلیوی، دیابت، بیماری کبدی ناشی از مصرف الکل (سیروز)، فشار خون، بیماری‌های عروق محیطی دارید، قبل از مصرف کارنیتین با پزشک خود مشورت کنید.

* اسنوکومارول و وارفاین، که برای کاهش انعقاد خون مصرف می‌شوند و همچنین هورمون‌های دارویی تیروئید با ال-کارنیتین تداخل دارد.

علایم کمبود ال کارنتین

* هایپرگلایسمی

* میاستنی، تجمع چربی‌های خنثی در عضله کبد و قلب

* پارگی تارهای عضلانی

* احتقان قلب

* مایوپاتی

* انسفالوپاتی

* هپاتومگالی

* اختلال رشد و نمو

* اختلال عصبی عضلانی

مواد غذایی حاوی ال کارنتین

بالاترین غلظت کارنیتین در گوشت قرمز و محصولات لبنی یافت می‌شوند.

سایر منابع طبیعی که کارنیتین در آنها وجود دارد، شامل: آجیل و دانه‌ها (به عنوان مثال: کدو، آفتابگردان، کنجد)، حبوبات  (لوبیا، نخود فرنگی، عدس، بادام زمینی) سبزیجات (مارچوبه، چغندر، سیب زمینی، کلم بروکلی، جوانه بروکسل، سیر، خردل سبز، بامیه، جعفری، کلم پیچ) میوه (موز)، غلات (گندم سیاه،  ذرت، ارزن، بلغور جو دوسر، سبوس برنج، گندم، سبوس گندم، جوانه گندم)

کارایی بیشتر چربی سوزها

جهت عملکرد بهتر چربی سوزها بهتر است همراه با فعالیت ورزشی استفاده شوند زیرا در زمان فعالیت ورزشی چربی شکسته می‌شوند و دمای بدن بالا می‌رود واستفاده از چربی سوزها ای روند را تسریع می‌کند.

هرچقدر تمرین استقامتی شدیدتر باشد چربی سوزی نیز بیشتر خواهد بود لازم بذکر است جهت جلوگیری از تجزیه عضله و افتادگی پوست لازم است تمرینات قدرتی نیز انجام شود همچنین همراه با چربی سوزها بهتر است از ویتامین‌ها و مواد معدنی بمنظور عملکرد بهتر چربی سوزها و همچنین جلوگیری از اثار مضر احتمالی انها استفاده نماییم.

همچنین لازم است جهت چربی سوزی بهینه به موارد زیر توجه کنید

1- کاهش کالری دریافتی و افزایش سوزاندن چربی‌ها

2- کاهش دریافت کربوهیدرات

3- افزایش دریافت پروتئین

4- قبل از خواب از دریافت کربوهیدرات پرهیز کنید.

5- قبل از تمرین کربوهیدرات به میزان بسیار کمی دریافت کنید.

6- تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم وعده را کاهش دهید.

 

برچسب ها: عوارض جانبی ال کارنیتین، چربی سوز، ال کارنیتین، انواع چربی سوز، کارنتین، اثرات ال کارنتین، مقدار مصرف ال کارنتین، موارد منع مصرف ال کارنیتین، علایم کمبود ال کارنتین، منابع غذایی ال کارنتین تعداد بازديد: 1537 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز