Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 21 مهر 1403 - 10:30

12
مهر
پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی (2)

پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی (2)

برخی از مواد غذایی در پیشگیری از سرماخوردگی موثر می‌باشند. این مواد غذایی که در تقویت سیستم ایمنی مفید می‌باشند، عبارتند از زردچوبه، سبزیجات، ماهی،‌ پیاز، آب پرتقال، پیاز و ... .

مصرف برخی از خوراکی ها، از بدن در برابر سرماخوردگی محافظت می کند.

در اینجا به چند مورد آن اشاره شده است.

زردچوبه

یکی از ادویه هایی که می توان گفت سرآمد باقی ادویه هاست، زردچوبه است.

زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و یک ضدالتهاب طبیعی و قوی در نظر گرفته می شود.

اگر هر روز از این ادویه در غذای خود مصرف کنید، تا حدی بدن تان سم زدایی می شود.

مشخص شده است افرادی که زردچوبه در غذای شان مصرف می کنند کمتر به سرماخوردگی وگلودرد مبتلا می شوند.

سبزیجات با برگ های تیره

با وجود اینکه بیشتر مردم مرکبات را سرشار از ویتامین سی می دانند، اما باید گفت، سبزیجات با برگ های تیره، مانند اسفناج، کلم پیچ، برگ چغندر سوئیسی و منداب- یک گیاه خوراکی یک‌ساله است که بومی مناطق مدیترانه، از مراکش و پرتغال تا لبنان و ترکیه و ایران است- هم منابعی غنی از این ویتامین است که با سرماخوردگی مبارزه می کند.

برخی از تحقیقات نشان داده است که اگر به طور مرتب به اندازه کافی ویتامین سی مصرف کنید، کمتر به سرماخوردگی مبتلا می شوید و اگر هم بیمار شده اید، دروه آن کوتاه می شود این سبزیجات و ترکیب آنها با ادویه های و یا خوراکی هایی مانند سیر، تاثیر بهتری روی بدن دارد.

به یاد داشته باشید، سبزی هرچه تیره تر باشد، مواد مغذی آن بیشتر است.

ماهی آزاد (سالمون)

از آنجایی که در فصل های پاییز و زمستان، روز کوتاه می شود و البته، ذخیره ویتامین دی، در بدن تان نیز کم می شود.

اما این ویتامین برای دفع سرماخوردگی بسیار مهم و حیاتی است و باید غذاهایی مصرف کنید تا از این ویتامین غنی باشد.

تحقیقات نشان داده است، افرادی که ویتامین دی به اندازه کافی در بدن خود دارند، کمتر به عفونت های مجرای تنفسی مبتلا می شوند در مقایسه با کسانی که با کمبود این ویتامین روبه رو هستند.

مصرف ماهی سالمون می تواند ویتامین دی بدن تان را تامین کند. همچنین شیر غنی شده، تن، ساردین و زرده تخم مرغ نیز سرشار از ویتامین دی است.

پیاز

پیازها همچون سیر می توانند با عفونت ها مبارزه کنند و ویژگی های ضدعفونی کننده دارند. 

خوراکی های حاوی پیاز، مانند سوپ پیاز، یا نان پیاز به کمک سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری زاهایی مانند ویروس های سرماخوردگی می روند. همچنین می توانند از علایم سرماخوردگی بکاهند.

آب پرتقال یا لیموترش

آب این میوه ها علاوه براینکه جلوی خشکی بدن را می گیرند، بلکه به دلیل اینکه حاوی ویتامین سی هستند، بدن تان را در برابر مبارزه با میکروب ها و به ویژه ویروس های سرماخوردگی مقاوم می کنند.

سیب زمینی

سیب زمینی از قدیم به عنوان یک ماده غذایی که با سرماخوردگی می جنگد، استفاده شده است.

سیب زمینی مقدار قابل توجه ای ویتامین آ دارد و به پوست بدن در برابر ویروس ها و باکتری های مختلف کمک می کند.

همچنین این ویتامین سطح مخاط بدن را در حد و اندازه مناسب نگه می دارد.

گوشت گاو

گوشت گاو منبع خوبی از ماده معدنی روی است که در تولید سلول های سفید خون و بهبود آن موثر است.

کمبود این ماده معدنی، بدن را در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی حساس و ضعیف می کند. مصرف گوشت گاو در تولید پادتن و مبارزه با عفونت ها بسیار موثر است.

 

 

برای خواندن بخش اول -پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: خواص سیب زمینی، خواص ماهی، پیشگیری از سرماخوردگی، خواص سبزیجات، تغذیه و سرماخوردگی، خواص پیاز، خواص زردچوبه، تقویت سیستم ایمنی، خواص آب پرتقال، خواص گوشت گاو تعداد بازديد: 907 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز