رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: سیلیاک بیماری است که در اثر حساسیت دستگاه گوارش به گلوتن موجود در گندم و جو بروز میکند.
ایرج ملکی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مازندران، گفت: سیلیاک یک بیماری گوارشی است که به علت اختلال در سیستم ایمنی دستگاه گوارش ایجاد میشود و بیماران به آرد گندم و جو دارند.
وی افزود: این حساسیت سبب اختلال در جذب مواد غذایی میشود و به دنبال مشکلات گوارشی عوارضی از قبیل بیماری های پوستی و روماتسیمی اتفاق میافتد.
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: راه تشخیص این بیماری از طریق انجام آزمایش سرولوژی و انجام آندوسکوپی و بیوپسی از روده باریک است.
وی افزود: پایه درمانی این بیماران اجتناب از مواد غذایی حاوی گلوتن (آرد گندم و جو) است و بیماران باید رژیم غذایی سختی را در تمام طول عمر خود رعایت کنند؛ از این رو شناخت این بیماری و روشهای تشخیص و درمان آن حائز اهمیت فراوان است.
وی افزود: انجمن های گوارش در سطح کشور در دانشگاه های علوم پزشکی آماده اقدامات تشخیصی، درمانی و حمایتی برای این بیماران هستند.
منبع: ایسنا