دكتر الهام اميرآذر
به علت وجود گروههای خونی متفاوت در افراد، نمیتوان برای همه یك نسخه غذایی واحد پیچید. چه بسا گوشت قرمز كه اینقدر از مضرات آن گفته میشود در سلامت فردی كه گروه خونی O دارد، نقش كلیدی ایفا میكند. در این اينجا 4 گروه خونی از نظر خصوصیات كلی، خوراكیهای بسیار سودمند (دارویی) و خوراكیهای قابل پرهیز، مكملهای پیشنهادی، برنامه ورزش و چای (دمنوش گیاهی) معرفي میشود.
گروه خونی O
همان طوری كه میدانید، این گروه خونی دهنده عمومی است، یعنی به تمام گروههای خونی میتواند اهدا شود؛ ولی از هیچ یك جز O نمیگیرد.
خصوصیات گروه خونی O: معمولا از نظر طب سنتی با طبع دم مطابقت دارد. مثبت نگری ذاتی، شجاعت، خصوصیات رهبری، روحیه تهاجمی، دارای انرژی و توانمند، صبور، اتكا به نفس. به طور خلاصه افراد گروه خونی O بایستی گوشتخوار باشند، ورزشهای مداوم و نیمه سنگین انجام دهند و نان و لبنیات كمتر مصرف كنند. خون این گروه رقیق است؛ بنابراین بیماریهای خونریزی دهنده، مثل كولیت اولسرو، زخم معده، بیماریهایی مثل سرطان پوست، بیماریهای عروقی حاد و كم كاری تیروئید در آنان بیشتر دیده میشود.
خوراكیهای بسیار سودمند (كه نقش دارویی در بدن دارند): گوشت گوسفند، جگر، انواع ماهیهای روغنی، روغن زیتون، تخم كدو، گردو، كدو حلوایی، سیبزمینی، بامیه، اسفناج، سیر، جعفری، شلغم، پیاز، كاسنی، فلفل قرمز، انجیر، آلو، ادویه كاری، زردچوبه، نعنا، گل سرخ، زنجبیل و شنبلیله.
خوراكیهای قابل پرهیز: میگو، ماهی دودی، بستنی، شیر، ماست، روغن ذرت، بادام زمینی، بادام هندی، پسته، عدس، ماش، ذرت پخته، آرد گندم، نان معمولی، انواع شیرینی، ماكارونی، انواع كلم، ذرت، بادمجان، دارچین، فلفل، انواع سركه، قهوه، چای، نوشابه گازدار، پرتقال، موز، طالبی، گرمك و ...
مكملهای پیشنهادی برای گروه خون O
ویتامین B كمپلكس، B12، اسید فولیك، كلسیم و منگنز
برنامه ورزشی گروه خون O
چای گیاهی
تركیب شده از گل گاوزیان، سنبل الطیب، چای سبز به نسبتهای مساوی.
برنامه غذایی برای كنترل وزنی گروه خونی O
برنامه اول
صبحانه (انتخاب اول)
یك عدد موز+ كمی بیسكویت
صبحانه (انتخاب دوم(
كمی بیسكویت + انواع مربا
ناهار (انتخاب اول(
كباب گوسفندی 120 گرم
سالاد اسفناج ناهار (انتخاب دوم(
كباب گوسفندی 60 - 120 گرم
عصرانه (انتخاب اول(
یك برش كیك میوهای (سیب(
عصرانه (انتخاب دوم(
هویج یا كرفس خرد شده+ میوه خرده شده+ نان برنجی با مقدار كمی عسل
شام (انتخاب اول(
گوشت پخته + مارچوبه آب پز+ سیبزمینی
شام (انتخاب دوم(
كنگر فرنگی بخار پز
با آب لیمو آبپز + سالاد میوه تازه (كیوی، انگور، هلو) + چای گیاهی
برنامه دوم
صبحانه (انتخاب اول(
كمی بیسكویت با كره یا مربا+ یك عدد تخممرغ آب پز+ 180 گرم آب آناناس
صبحانه (انتخاب دوم(
كمی بیسكویت یا كره + یك عدد تخممرغ آب پز
ناهار (انتخاب اول(
سالاد مرغ (سینه مرغ) + انگور سبز
و گردو+ یك تكه نان سنگك با سالاد+ دو عدد آلو
ناهار (انتخاب دوم(
جوجه كباب + سالاد سبزی+ یك فنجان عرق كاسنی
عصرانه (انتخاب اول(
گردو، بادام، خرما، انجیر + نان برنجی
عصرانه (انتخاب دوم(
100 گرم آب سبزی (معادل یك لیوان(+ نان برنجی كم شیرین
شام (انتخاب اول(
ماهی پخته+ لوبیا سبز با آبلیمو+ چای گیاهی شام (انتخاب دوم(
ماهی پخته + چای گیاهی
برنامه سوم
صبحانه (انتخاب اول(
گردو + شیر سویا+ یك عدد تخممرغ آبپز+ 180 گرم آب آناناس صبحانه (انتخاب دوم(
نان برنجی با شیر سویا
ناهار (انتخاب اول(
120 گرم گوشت پخته گوسفندی+ دو تكه بیسكویت + سالاد (جعفری، پیاز قرمز، خیار) + روغن زیتون+ آبلیمو+ آب ناهار (انتخاب دوم(
120 گرم گوشت پخته
عصرانه (انتخاب اول(
دو عدد بیسكویت
عصرانه (انتخاب دوم(
انواع میوه
شام (انتخاب اول(
سبزیها+ برنج + چای گیاهی شام (انتخاب دوم(
سالاد سبزی+ چای گیاهی
طرز تهیه چند نوع غذا
كباب بریان
مواد لازم
فیله گوساله یك تكه(200 گرمی(
سیر2 حبه
میخك 4عدد
برگ بو 2 عدد
روغن زیتون2 قاشق سوپخوری
فلفل سیاهیك چهارم قاشق چایخوری
روش تهیه
گوشت را در تابه قرار دهید. سپس درون گوشت شیارهایی ایجاد كرده و دانههای سیر، میخك و برگ بو را در آنها جای دهید و در آخر روغن زیتون و فلفل را روی آن بریزید. ماهیتابه را به مدت 90 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قرار دهید تا كباب كاملا مغز پخت شود. هنگام سرو روی كباب نمك بپاشید.
سالاد اسفناج
مواد لازم
اسفناج500 گرم
نمك و فلفل به مقدار لازم
پیازچه خردكرده2 ساقه
لیمو یك عدد
روغن زیتون یك قاشق چایخوری
روش تهیه
اسفناج را خوب بشوئید و خرد كنید و لابهلای آن نمك بپاشید. بعد از چند دقیقه آب اضافی آن را بگیرید و پیازچه، آب لیموی تازه، روغن زیتون و نمك و فلفل را به آن اضافه كنید و بلافاصله سر سفره ببرید.
ماهی پخته
مواد لازم
ماهی سفید یك عدد
نمك و فلفل به مقدار لازم
آب لیمو یا نارنج تازه یكچهارم پیمانه
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
پیاز سرخكرده 2 عدد
روش تهیه
ماهی را تمیز كرده و بشویید و به آن نمك، فلفل و آبلیمو بزنید و بگذارید 40 دقیقه بماند؛ آنگاه به آن روغن بمالید و به مدت 30 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید؛ سپس آن را بیرون آورده مجددا روغن زیتون و پیاز اضافه كنید و درون فر قرار دهید و 30 دقیقه دیگر صبر كنید در نهایت ماهی را با جعفری تازه و لیمو تزئین نمایید.
سالاد لوبیا سبز
مواد لازم
لوبیا سبز نیم كیلوگرم
لیموی تازه یك عدد
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
سیر خردكرده 2 حبه
نمك 2 قاشق چایخوری
روش تهیه
ابتدا لوبیا را شسته و به اندازه بند انگشت خرد كنید. سپس با آب بپزید و آبكش كرده و بگذارید سرد شود. در نهایت آن را در ظرفی بریزید و آب لیموی تازه، روغن زیتون، سیر و نمك به آن اضافه كنید.