تحریریه دنیای سلامت
آجیل
گروهی از دانشمندان برزیلی و آمریكایی به تأثیر آجیل روی افزایش قدرت و توان ذهنی پی بردهاند. مغز دانههایی مثل بادام و گردو حاوی املاح معدنی و آمینواسیدها هستند، تأثیر فوقالعادهای بر عملكرد مغز دارند. پس سعی كنید قبل از امتحان كمی آجیل بخورید.
روغن زیتون
سرشار از چربی اشباع نشده است و در بهبود حافظه تأثیر مطلوبی دارد.
مكملهای ویتامین
براساس تحقیقات، كودكانی كه روزانه مكملهای ویتامین مصرف میكنند، نمرات بهتری در مدرسه به دست میآورند. البته اگر رژیم غذایی متناسبی داشته باشید، هیچ نیازی به مصرف مكملها نخواهد بود؛ زیرا ویتامینهای مورد نیاز بدن از طریق آن تأمین میشوند.
فیبر
در بدن ما نوعی سم به نام «توكسیك» تولید میشود كه عملكرد مغز را كند میكند. فیبر علاوه بر آنكه موجب شفافسازی فكر میشود، برای درمان یبوست نیز مؤثر است.
خودآگاهی
شاید فكر كنید این مسأله هیچ تأثیری روی قدرت ذهنی ندارد؛ اما اینگونه نیست. وقتی كه خودتان را بهتر بشناسید از تاثیر احساسات منفی روی افكار خود جلوگیری میكنید و یا دستكم آنها را به حداقل میرسانید.
خودانگیختگی
انگیزه داشتن برای انجام كارهای ذهنی و روحی بسیار مهم است. با برخی روشهای ساده میتوان به خودانگیختگی رسید.
پرهیز از استرس زیاد
استرس به مغز آسیب میرساند و استرسهای طولانی مدت صدمات بیشتری به مغز وارد میكنند. با یادگیری برخی شیوههای مؤثر در كاهش استرس، تا حد امكان از این آسیبها جلوگیری كنید.
مطالعه
خواندن و مطالعه موجب تقویت ذهن میشود. پژوهشها نشان میدهند كه افراد كمسوادتر، بیشتر به آلزایمر دچار میشوند.
وزن مناسب
انجام آزمایشهایی روی حیوانات نشان داد كه آنها با چاق شدن و رژیمهای غذایی چاقكننده، از نظر یادگیری كندتر میشوند. نوع چربی نیز تأثیر زیادی روی این مسأله دارد. بهتر است از روغن زیتون و چربیهای اشباعنشده استفاده كنید. چربیهای اشباعشده رشد سلولهای ذهنی را كند میكنند.
كم خوردن
پرخوری كردن باعث میشود كه خون كافی به مغز نرسد. طبق آزمایشها موشهایی كه كالری كمتری دریافت میكردند، توانایی ذهنی بیشتری داشتند.
پرهیزهای غذایی
برخی از غذاها برای مغز خوب نیستند؛ مثل رنگ غذاهای مصنوعی، طعمدهندههای مصنوعی، نوشابهها، شربتها، نوشیدنیهای پر قند، چربیهای هیدروژنه، قندها، نان سفید و تمام محصولاتی كه از آرد سفید به دست میآیند.
خوردن صبحانه
در یكسری آزمایشها، كودكانی كه عادت به خوردن صبحانه نداشتند با ترك این عادت و خوردن صبحانه در درسهای ریاضی نمرات بهتری به دست آوردند.
غذاهای حاوی آنتیاكسیدان
آنتیاكسیدانها از سلولها محافظت میكنند. این سلولها شامل سلولهای مغز نیز میشوند. برخی غذاها سرشار از آنتیاكسیدان هستند؛ مثل آلو، گوجه، كشمش، تمشك، شاتوت، توت فرنگی، سیر، كلم و اسفناج.
ویتامین E
اغلب پژوهشگران بر این باورند كه روزانه باید Iu 400 ویتامین E دریافت كرد تا از گرفتگی رگهای خونی جلوگیری شود؛ خصوصا آنهایی كه به مغز میرسند.
سلنیوم
100 میلیگرم سلنیوم موتور شما را به حركت میاندازد و اخلاق و روحیهتان را بهتر میكند. بهتر شدن خلق و خو نیز موجب بهبود عملكرد مغز میشود. سیر و آجیل حاوی سلنیوم هستند.
پرسش
سؤال پرسیدن از به خواب رفتن مغز جلوگیری میكند. پس سؤال بپرسید و این كار را به یك عادت تبدیل كنید. هر چیزی را كه به ذهنتان خطور میكند و برایتان سؤال پیش میآورد، بپرسید و هم زمان به پاسخهای احتمالی سؤالات خود نیز فكر كنید.
تقویت ذهن
یك برنامه تقویت ذهن برای خود بسازید. برای ایجاد یك عادت جدید بهتر است آن را به مدت 20- 30 روز تكرار كنید. پس اگر یك برنامه مشخص را برای تقویت ذهن خود دنبال كرده و آن را مرتبا تكرار كنید، به نتیجه دلخواه نیز میرسید. مواردی كه برشمردیم همگی به تقویت عملكرد مغز كمك میكنند؛ اما مهمترین نكته برای رسیدن به این هدف، به وجود آوردن عادتهای جدید است.
غذاهای مناسب برای تقویت ذهن عبارتند از
آووكادو، موز، گوشت، بروكلی، برنج قهوهای، كلم بروكسل، پنیر، مرغ، سبزیجات، تخممرغ، آرد جوی دو سر، گیاهان، پرتقال، بادام زمینی، نخودفرنگی، سیبزمینی، كاهو، ماهی سالمون، سویا، اسفناج، ماهیتن، بوقلمون و ماست.
درجه حرارت
اغلب مردم میگویند كه ذهنشان در برخی دماهای خاص عملكرد بهتری دارد. به طور كلی، دمای نسبتا خنك برای فكر كردن بسیار خوب است. شما نیز بهتر است دماهای مختلف را امتحان كنید تا متوجه شوید در چه دمایی عملكرد مغزی بهتری دارید.
ویتامین C
ویتامین C را از طریق مركبات، به خصوص آب پرتقال طبیعی میتوان دریافت كرد. ویتامین C، میزان IQ (بهره هوشی) كودكان را افزایش میدهد.