تحریریه زندگی آنلاین : لیلا ناصری مجری تهیه و تدوین طرح پیشنویس لایحه جامع قانون حمایت از سالمندان، چگونگی تدوین پیشنویس لایحه جامع حقوقی سالمندان را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر پیشنویس این لایحه در فاز دوم و در مرحله بررسی مروری و میدانی و بررسی نواقص و چالشها و تحلیل دادههای موجود قرار دارد.
با بیان اینکه امروز سالمندان حدود ۱۰ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص میدهند، اظهار کرد: در کشورهای دیگر طی صد سال جمعیت سالمندان دو برابر میشود، اما در ایران در ۲۰ سال آینده جمعیت سالمند کشور دو برابر خواهد شد و از این رو، لازم است مسیر حرکت از نگاه اخلاقی به حوزه سالمندان به سمت نگاه قانونی و تکلیفمداری تغییر کند.
وی با تاکید بر اینکه در خصوص وضعیت سالمندان کشور دو مسئله جدی وجود دارد، گفت: اول؛ اینکه متاسفانه سیاست مشخصی برای حمایت از سالمندان به صورت عملیاتی و اجرایی وجود ندارد و دوم؛ عدم وجود طب سالمندان در کشور است که این موضوع معضلی بسیار جدی به شمار میرود.
بیشتربخوانید:
حقوق سالمندان از منظر قوانین ایران
ناصری ادامه داد: فاز اول (مرحله مطالعه تطبیقی) با بررسی لایحه کودکان، لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و لایحه حقوق زنان (لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان) الگوگیری و کارهای سیستماتیک قبلی را بررسی کردیم تا بر این اساس چهارچوب و ساختارها شکل گیرد و تصمیم گرفته شود که سرفصلها و عناوین این لایحه با چه شیوههایی طراحی شود.
وی یادآور شد: در بررسیهای انجام شده با بهرهمندی از دیدگاههای کارشناسان و گروههای ذینفع (به عنوان مثال سازمانهای مردم نهاد در زمینه سالمندان) در کنار سازمانهای مسئول؛ محتوای اسناد و کنوانسیونهای بینالمللی مرتبط و تجربه کشورهای دیگر مد نظر قرار گرفته است. با توجه به منابع حقوقی موجود، اعم از اسناد بالادستی و قانون اساسی و قوانین و مقررات محورهای پیشنهادی پیش نویس قانون حمایت از سالمندان ترسیم شده است.
وی اعلام کرد که در حال حاضر پیشنویس لایحه جامع قانون حمایت از سالمندان در فاز دوم در مرحله بررسی مروری و میدانی و بررسی نواقص و چالشها و تحلیل دادههای موجود قرار دارد.