یکی از خوشمزهترین خوراکیهایی که با استفاده از خرمالو تهیه میشود؛ کیک خرمالو و دسر خرمالو است که رنگی زیبا و طعمی بسیار دلچسب دارد. جالب است بدانید که اکثر کیکهای میوهای که در آنها از میوه کامل استفاده میشود، بافتی سنگین داشته و نسبت به دیگر کیکها، به اصطلاح مرطوب هستند اما کیک خرمالو برخلاف دیگر کیکهای میوهای، سنگینی و رطوبت زیادی ندارد و بافت آن مانند سایر کیکهای معمولی است.
درادامه با طرز تهیه کیک خرمالوی خوشمزه و خوش رنگ آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کیک خرمالو
خرمالو 4 عدد
آرد 2 لیوان
روغن 1 لیوان
شکر 1.5 لیوان
تخم مرغ 4 عدد
بیکینگ پودر 2 ق چایخوری
جوش شیرین یا نمک 1/8 ق چایخوری
گردو یا بادام (دلخواه) به میزان دلخواه
طرز تهیه کیک خرمالو:
برای تهیه کیک خرمالو، ابتدا خرمالوها رو پوست گرفته و پوره کنید.
فر را روشن کنید تا داغ شود.
زرده و سفیده تخم مرغها را جدا کنید.
زردهها را با روغن مایع و شکر مخلوط کنید.
مواد را آنقدر هم بزنید تا کرمرنگ وکشدار شوند .
حالا خرمالوی پورهشده را به مواد قبلی اضافه کرده و بازهم مخلوط کنید
در این مرحله، آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین یا نمک را مخلوط کرده و چند بار الک کنید.
مواد خشک الکشده را کمکم به مخلوط زرده و شکر اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید.
در ظرفی جداگانه، سفیدهها را آنقدر هم بزنید تا پف کند و اگر ظرف را برگرداندید، از ظرف بیرون نریزد.
حالا سفیده را به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید.
مخلوطکردن سفیده با باقی مواد باید درحدی باشد که فقط سفیده با آنها مخلوط شود زیرا اگر زیاد هم زده شود، پف آن خوابیده و به طبع، کیک پفدار مطلوبی نخواهید داشت.
در نهایت در صورت تمایل، مقداری گردو یا بادام به مواد کیک اضافه کنید و هم بزنید.
قالب مناسبی را چرب کرده و یک کاغذ روغنی چربشده را کف آن پهن کنید.
مواد کیک خرمالو را داخل قالب بریزید و آن را به مدت 35 تا 45 دقیقه و با دمای 180 درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید.
کیک خرمالوی خوشمزه شما آماده است. میتوانید روی کیک را با تکههای خرمالوی نگینیخردشده، پودر قند و یا خامه قنادی تزیین کنید. نوش جان.
نکاتی درباره تهیه کیک خرمالو
به دلیل سنگینبودن مایه کیک، میتوانید به جای مخلوطکردن گردو یا بادام خردشده با مواد کیک، در آخرین مرحله آنها را بدون نیاز به آغشتهکردن به آرد، روی مواد کیک قرار دهید. به این ترتیب کیک خرمالوی شما یک تزیین زیبا با گردوی برشتهشده خواهد داشت.
رنگ کیک خرمالو به دلیل استفاده از پوره خرمالو، نسکافهای متمایل به نارنجی تیره خواهد بود.
خرمالو عطر خاصی ندارد به همین دلیل میتوانید از نصف قاشق چایخوری رنده پوست لیمو نیز برای تهیه این کیک استفاده کنید.
امیدوراریم از این دستور پخت ساده استفاده کرده و با رعایت نکاتی که ذکر شد، یک کیک خوشمزه پاییزی تهیه کنید و در شبهای سرد پاییز و زمستان به خصوص شب یلدا از آن استفاده کنید و لذت ببرید.