مواد لـازم
بيسكويت آسيابكرده ............125 گرم
گردوي آسيابكرده ..............يكدوم پيمانه
كرهي آبكرده.................. 70 گرم
مواد لازم براي تهيهي لايهي بادامي
پنير خامهاي...................250 گرم
شيرعسلي............ يكدوم پيمانه
پوست ليموي رندهكرده............... 2 قاشق چايخوري
آبليمو............. يكچهارم پيمانه
وانيلين.............. يكچهارم قاشق چايخوري
مواد لازم براي تهيهي رويه
پودر ژلاتين................ 1 قاشق سوپخوري
آب............. 180 ميليليتر (سهچهارم پيمانه)
شكر................. 150 گرم
رنگ زرد خوراكي................. به ميزان لازم
وانيلين .................يكچهارم قاشق چايخوري
روشتهیه
يك قالب 20×30 سانتيمتري را چرب كنيد. آنگاه بيسكويت، گردو و كره را در كاسهاي بريزيد و با هم مخلوط نمائيد. سپس آن را در قالب بريزيد و خوب فشرده كنيد و به مدت
30 دقيقه در يخچال بگذاريد. حالا مايهي مياني را رويش بريزيد و صبر كنيد تا در يخچال ببندد و سفت شود. بعد مواد رويه را روي اسلايس بريزيد و تا بستن كامل آن، قالب را در يخچال نگه داريد. اكنون شيريني را به اندازهي دلخواه ببريد و براي پذيرائي، در ظرف زيبائي بچينيد.
روش تهيهي مواد مياني: پنير خامهاي را در كاسهاي بريزيد و قدري با همزن برقي بزنيد تا صاف و يكدست شود. آنگاه شيرعسلي، پوست ليمو، آبليمو و وانيلين را بيفزائيد.
روش تهيهي مواد رويه: پودر ژلاتين، آب و شكر را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم اجاق بگذاريد تا شكر حل شود ولي مايه نَجوشد! سپس آن را به مدت 5 دقيقه بجوشانيد، وانيلين را اضافه كنيد. بعد بگذاريد در دماي محيط خنك شود. حالا آن را با همزن برقي بزنيد تا غليظ شود. اكنون رنگ را بيفزائيد.
بیشتر بخوانید:
کیک شکلاتی را بدون آرد درست کنید! + دستور تهیه
خواص وانیل
با نگاهی به تاریخ، متوجه می شویم که از سالها پیش وانیل به طعم بستنی در اروپا تبدیل شده است. به همین روش ، اسپانیا نیز قرن ها وانیل را به شیرینی های شکلات اضافه کرده است. سپس، تاکنون وانیل به عنوان اصلی ترین طعم دهنده کیک، دسر و نوشیدنی ها تولید می شود. همانطور که همه ما می دانیم، وانیل به دلیل داشتن عطر و طعم دلنشین و شیرین به عنوان دسر محبوب و نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد.