به گزارش سرآشپزپاپیون ، یکی از شیرینیهای کم شهد خوشمزه ترکی که طرز تهیه نسبتا راحتی دارد و بسیار خوشمزه و شبیه باقلوا است شیرینی کاراکوش تاتلی است که همراه با چای بسیار میچسبد.
مواد لازم:
تخم مرغ ............. ۱ عدد
نمک............ ۱ پنس
شکر.............. ۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع.............. ۱/۴ پیمانه
آب جوش ................ ۱/۲ پیمانه
وانیل............. ۱/۴ قاشق چای خوری
آرد .............. به مقدار لازم
شیر خشک قنادی..............۱ قاشق غذا خوری
نشاسته ذرت.............۱ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر.............. ۱ قاشق غذا خوری
نشاسته ذرت (برای بازکردن خمیر) ............ به مقدار لازم
پودر بادام (برای مواد میانی خمیر)........... ۵۰ گرم
روغن سرخ کرنی.............. به مقدار لازم
مواد شربت:
شکر............ ۱ پیمانه
آب جوش............. ۱/۲ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ ............. ۱ قاشق غذا خوری
آبلیمو .............. ۱ قاشق چای خوری
گلاب................ ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
طرز تهیه شربت: ابتدا شکر واب جوش را در قابلمهای ریخته و روی شعله ملایم بگذارید تا شکر حل شود وقتی جوشهای ریزی زد با یک قلم مو دور تا دور قابلمه را آبلیمو بزنید وبعد زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و کمی که داشت غلیظ میشد گلاب را هم اضافه کنید و هم بزنید ودر آخر آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید و از حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود
طرز تهیه خمیر: تخم مرغ و وانیل و نمک وشکر را در ظرفی ریخته و با همزن دستی هم بزنید تا پف دار شود وبعد روغن مایع و آب جوش و شیر خشک قنادی و بکینگ پودر را اضافه کنید و هم بزنید وبعد آرد را کم کم اضافه کنید وهم بزنید تا خمیر وسط ظرف جمع شود و کمی ورز دهید ودرون کاسهای که چرب کردیم گذاشته ورویش را پوشانده به مدت یک ربع تا استراحت کند
پف خمیر را گرفته و روی سطح کار را نشاسته ذرت پاشیده وخمیر را به دوقسمت مساوی تقسیم کنید یکی از خمیر هارا در کیسه فریزر گذاشته وکنار بگذارید و خمیر دیگر را رویش نشاسته ذرت ریخته وبا وردنه نازک به ضخامت خمیر یوفکا باز کنید و با بریدن کنارههای خمیر آن را به شکل مستطیل درآورده و کمی سطح خمیر را با آب مرطوب کنید و روی خمیر پودر بادام ریخته وکمی نشاسته ذرت پاشیده وردنه رویش کشیده واز عرض خمیر را رول کنید و انتهای رول را کمی آب زده تا رول باز نشود وبا چاقو تیز آن را به فاصله دو سانتی متر برش بزنیدسپس هر قسمت را با حرکت وردنه در جهت طول صاف کنید وهمه قسمتها را به این شکل صاف کنید (خمیر دوم را هم همین شکل در اورید)
داخل یک قابلمه روغن سرخ کردنی ریخته میگذاریم داغ شود هر تکه از خمیر را درون روغن انداخته با کمک دو قاشق غذاخوری لایهها باز کنید وبگذارید کامل طلایی شود و از روغن درآورده کمی که از حرارت افتاد در شربت انداخته تا به شهد آغشته شود وبعد درون صافی بگذارید تا شهد اضافه گرفته شود ودر ظرف سرو قرارداده وبا گردو ویا بادام تزیین کنید نوش جان
سایر نکات
میتوانید مواد میانی خمیر یعنی پودر بادام را نزنید وساده خمیر را رول کنید.