مریم امیری:
مواد لازم برای حدود 30 عدد
کره ...........125 گرم
پودر شکر .............125 گرم
پودر هل............. يكدوم قاشق چایخوری
پودر دارچین............... يكدوم قاشق چایخوری
پوست لیموی رنده کرده..............1قاشق چایخوری
زردة تخم مرغ ..............2عدد
آرد ................. 225 گرم
مارمالاد به دلخواه................ 3قاشق سوپخوری
پودر پسته براي تزئين................ به ميزان لازم
غنچه گل سرخ براي تزئين................... به ميزان لازم
مواد لازم براي رویة کنجدی
کنجد..................150 گرم
کره.............. 3 قاشق سوپخوری
عسل.............. 3 قاشق سوپخوری
روشتهیه
کره، پودر شکر، پودر هل، پودر دارچین وپوست لیمو را در کاسة مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود. آن گاه زردة تخممرغها را بيفزائيد و مخلوط كنيد. سپس آرد را افزوده و مواد را هم بزنيد تا خمیر نرمی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت 3 میلی متر باز کنید و با برشگر به اندازة 4×4 سانتیمتر قالب بزنید و در سینی شیرینی پزی بچینید. اكنون سيني را در فر گرم کرده با دمای 190 درجة سانتیگراد قرار دهيد و شيرينيها را به مدت تقريبي12 تا 15 دقیقه بپزید. همینکه شيرينيها، خنک شدند، رويشان اندكي مارمالاد بماليد و رویة کنجدی را روی آن قرار دهید. اينك شيرينيها را با پسته و گل سرخ بیارائید.
روش تهیة رویة کنجدی
کنجد را در تابة مناسبی بريزيد و روی حرارت ملايم، پيوسته هم بزنید تا برشته و طلائی شود. آنگاه کره و عسل را بيفزائيد و مخلوط کنید تا ماية صاف و يكدستي حاصل شود.
سپس آن را روی فویل چربکرده بريزيد و رويش را با وردنه صاف کنید. همينكه كنجد عسلي اندكي خنك شد، آن را با برشگر به اندازة 4×4 سانتیمتر قالب بزنيد و بگذارید کاملا سرد شود.
خواص کنجــد
دانههای کنجد تقریبا در میان تمام مغزها، دانهها، حبوبات و غلات، بیشترین فیتواسترولهای کاهندهی کلسترول را دارند. فیتواسترولها، ترکیباتی هستند که از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند. آنها در سیستم گوارش، جای کلسترول را میگیرند و به این ترتیب جذب کلسترول در رودهها را کاهش میدهند. برخی پژوهشها نشان داده است که در بین ۲۷ نوع مغز و دانهی مختلف، دانههای کنجد (همراه با آرد مغز گندم)، بیشترین فیتواسترول را دارند.