Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 29 اسفند 1402 - 14:58

24
اسفند
شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز + طرز تهیه

شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز + طرز تهیه

امروز در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شیرینی برنجی، نخودی و نارگیلی، که از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی عید نوروز هستند را به شما آموزش خواهیم داد.

 از زمان‌های قدیم تا به امروز، شیرینی یکی از خوراکی‌های پایه ثابت عید نوروز بوده است. بسیاری از مردم شیرینی‌های عید را به‌صورت حاضری تهیه می‌کنند و خیلی از افراد هم ترجیح می‌دهند با شیرینی‌های خانگی به استقبال نوروز بروند. عطر شیرینی برنجی مادربزرگ‌ها هنوز هم در خاطر بسیاری از ما مانده و قطعا یکی از خاطرات شیرین کودکی، همان دستبرد زدن به شیرینی‌های خانگی مادربزرگ بود که با هزاران ترفند در مخوف‌ترین مکان‌ها مُهروموم می‌شد، اما دست آخر از چشمان تیزبین و جستجو‌های بی‌پایان ما در اَمان نمی‌ماند.

امروز در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شیرینی برنجی، نخودی و نارگیلی، که از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی عید نوروز هستند را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

شیرینی برنجی

مواد لازم

آرد سفید..............۱۰۰ گرم

آرد برنج مرغوب................۹۰۰ گرم

تخم مرغ.............۲ عدد

روغن صاف قنادی..............۵۰۰ گرم

پودر قند................۳۵۰ گرم

هل...............۱ ق چ

گلاب....................نصف استکان یا یک هشتم پیمانه

 

طرز تهیه

۱. در ابتدا پودر قند و روغن را با هم می‌زنیم تا کاملا سفید و پوک شوند.

۲. سپس تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. مرحله‌ی بعد هل و گلاب را اضافه می‌کنیم.

۳. وقتی موادمان را مخلوط کردیم، در آخر آرد‌ها را اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. برای اینکه متوجه شوید مقدار ورز دادن خمیر کافی‌ست یا خیر، یک تکه خمیر را گلوله کنید و کمی فشار دهید. اگر ترک نخورد به این معنا است که دیگر نیاز به ورز دادن ندارد، اما اگر ترک خورد یعنی باید بیشتر خمیر را ورز دهید.

۴. وقتی خمیر آماده شد آن را باید ۲۴ ساعت استراحت دهید.

۵. بعد از اینکه ۲۴ ساعت به خمیر استراحت دادیم، موقع پخت دوباره ورز می‌دهیم. بعد گلوله‌های کوچک درست می‌کنیم و با مُهر‌های مخصوص شیرینی، مُهر می‌زنیم و در سینی فر با کمی فاصله می‌چینیم.

۶. روی شیرینی‌ها را خرفه و یا هرچیز دلخواهی مانند زعفران، خلال پسته و ... می‌ریزیم و در فر ۱۷۰ درجه که از قبل هم گرم شده، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. بعد از پخت به شیرینی‌ها دست نمی‌زنیم تا سرد شوند. اگر وقتی شیرینی‌ها داغ هستند آن‌هارا جدا کنید، شیرینی‌ها خُرد می‌شوند.

فوت‌وفن‌ها:

۱. دقت کنید شیرینی‌ها باید به‌اندازه‌ای پخته شوند، که پشت شیرینی‌ها تغییر رنگ ندهد. دمای فر‌ها متفاوتند، به‌همین دلیل همیشه قبل از اینکه سینی اصلی شیرینی‌ها را در فر بگذارید، یک یا دو عدد شیرینی را جداگانه در فر بپزید تا بدانید دمای فر شما به‌چه صورت است.

۲. برای روغن می‌توانید نصف مقدار روغن صاف قنادی بریزید و نصف روغن جامد آشپزخانه؛ که در این صورت باید روغن آشپزخانه را بن‌ماری کنیم (روی بخار کتری بگذارید تا آب شود) و بعد ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا صاف شود و بعد مصرف کنید.

۳. پودر قند و آرد برنج را باید حتما با الک حریری الک کنید.

۴. می‌توانید مقداری از مواد خمیر را جدا کنید و به آن زعفران بزنید تا شیرینی زعفرانی برنجی نیز داشته باشید.

شیرینی نخودچی

مواد لازم

آرد نخودچی...............۱ کیلو

آرد برنج.............۵۰ گرم

روغن.............۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم

پودر قند...............۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم

زرده تخم‌مرغ.................۱ عدد

هل...............۱ ق س

طرز تهیه

۱. ابتدا روغن و پودر قند و هل را با همزن ۵ دقیقه می‌زنیم تا مخلوط شوند.

۲. سپس زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم می‌زنیم.

۳. در این مرحله آرد نخودچی و آرد برنج را اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم.

۴. کف سینی فر را با نوک انگشت روغن جامد زده و کمی آرد برنج می‌پاشیم.

۵. خمیر را می‌توان همان لحظه پخت و یا تا دو روز در جای خنک بیرون از یخچال نگه داشت. خمیر را به شکل دلخواه قالب بزنید.

۶. برای تزئین شیرینی، مقدار کمی زعفران بسیار غلیظ دم کنید و با انتهای چوب‌کبریت روی شیرینی‌ها بزنید. می‌توانید از خلال و یا پودر پسته نیز استفاده کنید.

۷. در دمای ۱۸۰ درجه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

۸. تا شیرینی‌ها خنک نشدند به آن‌ها دست نزنید، چون درصورت دست زدن پودر می‌شوند. شیرینی‌ها را به‌صورت دورانی بچرخانید تا از سینی جدا شوند.

شیرینی برنجی نارگیلی

مواد لازم

پودر نارگیل.............۲۰۰ گرم

آرد برنج.............۴۰۰ گرم

روغن جامد..............۲۰۰ گرم

پود قند............۲۰۰ گرم تا ۲۵۰ گرم

اسانس نارگیل............۴ قطره (قابل حذف)

 

طرز تهیه

۱. ابتدا پودر نارگیل و آرد برنج را در آسیاب می‌ریزیم تا نارگیل ریزتر شود و کنار می‌گذاریم.

۲. حالا روغن و پودر قند را با همزن بزنید تا کاملا سفید و پفکی شود.

۳. سپس آرد برنج و نارگیل را اضافه کرده و مخلوط را ۲ الی ۳ بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر منسجم شود.

۴. وقتی خمیر آماده شد، از خمیر گلوله‌های ۸ گرمی برداشته، گرد کنید و با پودر پسته و یا پودر گردو و ... تزیین کنید.

۵. در سینی با فاصله کم در دمای ۱۸۰ به مدت ده دقیقه تا یک ربع بپزید.

۶. سینی‌های شیرینی را که از فر خارج کردید اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند بعد جدا کنید.

تعداد بازديد: 1575 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز