افسانه ظروفی :
مواد لازم برای 6- 8 نفر
كره .............165 گرم
شكر ...............180 گرم
تخممرغ ............2 عدد
وانیلین ..............یكچهارم قاشق چایخوری
آب آلبالو............... 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
آرد............ 260 گرم
بیكینگپودر............... 1 قاشق چایخوری
آلبالوی تازه و هستهگرفته................ 300 گرم
روشتهیه
كره و شكر را با همزن برقی بزنید تا سبك و كمرنگ شود و تخممرغها را یكییكی بیفزائید و بعد از افزودن هر تخممرغ، مخلوط را خوب هم بزنید. آنگاه وانیلین و آب آلبالو را بیفزائید و مخلوط كنید. حالا آرد و بیكینگپودر را با هم مخلوط و الك كنید و به مایه بیفزائید. قالب تارت به قطر 30 سانتیمتر را با كره چرب كنید و مایهی فراهمكرده را در آن بریزید.
آلبالوها را رویش بپاشید و قالب را در فر گرمشده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 30-40 دقیقه قرار دهید تا كیك بپزد و طلائی رنگ شود. اكنون كیك را از فر در آورید، بعد از دهدقیقه، از قالب جدا كنید و برای پذیرائی در دیس زیبائی بگذارید.
نکته
قبل از آماده كردن مواد كیك، فر را روشن كنید. این كار را 15 دقیقه قبل از قرار دادن كیك در فر انجام دهید. آرد كیك را از قبل یك تا دوبار الك كنید تا هوا بگیرد. هیچگاه در فر را قبل از اینكه سهچهارم از زمان پخت سپری شده باشد باز نكنید زیرا پف كیك از بین خواهد رفت. اندازهی تخممرغ در دستورات به میزان تقریبی 60 گرم است كه معادل وزن یك تخممرغ متوسط با پوست میباشد.
خواص آلبالو
یکی از میوه های پر طرفدار فصل تابستان آلبالو است که می توان آن را به روش های مختلف مثل مربا، ترشی و حتی فریز شده استفاده کرد. این میوه ترش در سراسر جهان وجود دارد و رنگ قرمز آن به دلیل وجود آنتوسیانین است. آلبالو از میوه های بسیار خوشمزه است که سرشار از خواص دارویی بوده و می توان به جای استامینوفن و ایبوپروفن از آلبالو استفاده کرد.