افسانه ظروفی
مواد لازم برای6-8 نفر
تخممرغ 3 عدد
شکر دانه ریز 100 گرم
روغن مایع 100 میلیلیتر (یک دوم پیمانه سرخالی)
آرد 150 گرم
بیکینگپودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
دارچین 1 قاشق چایخوری
گردوی برشته و خرد کرده 50 گرم
خامه شیرین شده قنادی همزده و فرم گرفته حدود 350-450 گرم
روش تهیه
قالب را به شکل نیم کره و به گنجایش یک لیتر چرب کنید و آرد بپاشید و فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید. آنگاه تخممرغها و شکر را با همزن برقی بزنید تا شکر حل شود و تخممرغها کمرنگ و سبک شوند. سپس روغن مایع را بیفزائید و هم بزنید و بعد مخلوط الک کرده آرد، بیکینگ پودر، نمک و دارچین را به این مایه بیفزائید و مخلوط کنید. حالا گردو را اضافه کنید و مایه فراهم کرده را در قالب بریزید. اکنون کیک را به مدت تقریبی 40-50 دقیقه در فر بپزید و برای اطمینان از پخت کامل کیک، سیخ چوبی کوچکی را در کیک فرو کنید و چنانچه مایه کیک به سیخ چوبی نچسبیده باشد، کیک پخته است. اینک کیک را روی پنجره سیمی خنک کنید و بعد آن را از ارتفاع به سه قسمت برش دهید. آنگاه بین لایههای کیک، خامه بمالید و باقیمانده خامه را در کیسه شیرینیپزی دارای ماسوره ساده و کنگرهدار بریزید. سپس کیک را روی ظرف مناسب پذیرائی قرار دهید و کیک را مطابق تصویر به شکل کلاه بافتنی بیارائید.
برای ساختن قسمت منگوله کلاه، برشی از روی کیک بردارید و آن را خرد کنید. سپس قدری خامه به آن بیفزائید تا خمیر شود. حالا آن را به شکل توپ درآورید و برای قسمت بالای کلاه آن را روی کیک قرار دهید.
برای آراستن کیک به شکل کلاه از ماسورههای M1 و شماره 3 استفاده کنید.
میتوانید لایههای کیک را قدری با شربت ساده (بار) مرطوب کنید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
کیک مارمالاد؛ عصرانه ای بی نظیر