مهدیه ولینژاد
مواد لازم برای 8 – 10 نفر
آب ولرم 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
شکر 1 قاشق چایخوری
مایه خمیر فوری 1 قاشق چایخوری
آرد 280 گرم
نمک یکچهارم قاشق چایخوری
کره 30 گرم
تخممرغ 2 عدد
مواد لازم رویه
کره 40 گرم
شکر 30 گرم
عسل 3 قاشق سوپخوری
پرک بادام 50 گرم
آب لیموی تازه 1 قاشق سوپخوری
کرم پاتیسیر به میزان لازم
روش تهیه
آب، شکر و مایه خمیر را در ظرف کوچک و مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
سپس آرد، نمک، کره و مایه خمیر عمل آمده را در کاسه همزن برقی بریزید و تخممرغها را به آن بیفزائید و با همزن برقی بزنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود (این خمیر قدری چسبنده است). حالا خمیر فراهم کرده را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را با سلفون بپوشانید و 45 دقیقه در دمای محیط نگه دارید.
در این میان مواد رویه را فراهم کنید و فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کنید. اکنون قالب کمربندی را به قطر 21 سانتیمتر چرب نمائید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و به اطراف قالب فویل ببندید.
اینک هوای داخل خمیر را با فشار دستتان بگیرید و خمیر را در قالب قرار دهید. آنگاه مواد رویه را رویش بریزید و کیک را به مدت تقریبی 45 دقیقه در فر بپزید. کیک را روی پنجره سیمی خنک کنید و بعد آن را از ارتفاع دو قسمت کنید. بین دو لایه کیک کرم پاتیسیر بمالید و کیک را برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید.
روش تهیه مواد رویه
همه مواد را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره و شکر آب شود. سپس آن را یک دقیقه بجوشانید و بعد از روی حرارت بردارید.
مواد لازم کرم پاتیسیر
زرده تخممرغ 6 عدد
شکر 150 گرم
اسانس وانیل یکدوم قاشق چایخوری
آرد ذرت 75 گرم
شیر 560 میلیلیتر (یک و یکچهارم پیمانه)
کره 40 گرم
روش تهیه
زرده تخممرغها، شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود. آنگاه آرد ذرت را بیفزائید و مخلوط کنید. سپس شیر را بجوشانید و قدری از آن را به مخلوط تخممرغ افزوده و مخلوط سازید. حالا همه مواد کرم را به ظرف شیر منتقل کنید و آن را روی حرارت ملایم پیوسته هم بزنید تا کرم بپزد و غلیظ شود. اکنون کره را درون کرم بریزید و از روی حرارت بردارید. روی کرم را با سلفون بپوشانید تا رویه نبندد! همینکه کرم خنک شد، میتوانید آن را مصرف کنید.