Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:08

24
آبان
طرز تهیه شیرینی بهشتی + با فر و بدون فر

طرز تهیه شیرینی بهشتی + با فر و بدون فر

شیرینی بهشتی از شیرینی‌های مجلسی و سنتی است که با ترکیب آرد، روغن، پودر قند و وانیل تهیه می‌شود. این شیرینی را هم در فر و هم بدون نیاز به فر می‌توان درست کرد.

شیرینی بهشتی که به  شیرینی کرکی، شیرینی آردی یا پشمکی نیز معروف است، گزینه‌ای مناسب برای پذیرایی از میهمان‌ها در مراسم‌های خاصی مانند عید نوروز محسوب می‌شود. این شیرینی بسیار ترد و لطیف بوده و در رنگ‌های مختلفی تهیه می‌شود. برای تهیه شیرینی آردی باید صبر و حوصله زیادی به خرج داد، زیرا کمترین تغییر در مواد اولیه و زمان پخت می‌تواند در کیفیت این شیرینی موثر خواهد بود.
 

مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی

مواد اولیه
روغن صاف قنادی 120 گرم
پودر قند 100 گرم
آرد 200 الی 300 گرم
روغن مایع 2 الی 3 قاشق غذاخوری
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
پودر هل یک قاشق چایخوری
پودر کاکائو (اختیاری) یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ (اختیاری) یک قاشق غذاخوری
پودر پسته و پودر نارگیل برای تزیین به میزان لازم

 

چند نکته:

  • برای تهیه این شیرینی بهتر است از روغن صاف قنادی شماره ۵۰ استفاده کنید که با استفاده از آن در تهیه همه شیرینی‌های خشک و سنتی نتیجه بهتری حاصل می‌شود. این روغن را می‌توانید از فروشگاه‌های لوازم قنادی خریداری کنید. روش دیگر استفده از روغن نیمه جامد است که باید اجازه دهید کاملا ذوب شود، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا ببندد.
  • منظور از پودر قند همان پودر شکر است و نیازی به استفاده از خاکه قند نیست. هرچند استفاده از خاکه قند در تهیه فرآورده‌هایی همچون خمیر فوندانت اهمیت زیادی دارد، ولی برای تهیه شیرینی‌ها از همان پودر شکر استفاده می‌شود که به راحتی از فروشگاه‌های لوازم قنادی قابل تهیه است.
  • برای تهیه این شیرینی باید از همزن برقی مناسبی استفاده کنید که بدون داغ کردن حدود ۱۰ دقیقه مواد را بزند و پره مخصوص شیرینی زن داشته باشد.

 دستور تهیه شیرینی بهشتی در فر

  1. ابتدا پودر قند و آرد را به صورت جدا گانه الک کنید.
  2. فر را روشن کرده و روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
  3. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  4. قیف و ماسوره شکوفه (۲D) را برای قالب زدن شیرینی آماده کنید.
  5. پودر قند و روغن قنادی را در ظرفی ریخته و با پره مخصوص شیرینی زن همزن برقی شروع به هم زدن آن‌ها کنید تا مانند خامه فرم گرفته شده و کاملا سفید و نرم شود.
  6. وانیل و پودر هل را به آن اضافه کرده و در صورت تمایل مقداری پودر زنجبیل یا دارچین نیز اضافه کنید.
  7. وقتی مخلوط شما کاملا سفید و پفکی شد، یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.
  8. همینطور که همزن روشن است، آرد را قاشق قاشق به مواد اضافه کنیدو هم بزنید تا مایه شیرینی به غلظت مناسب برسد.
  9. مقدار افزودن آرد باید به اندازه‌ای باشد که مایه شیرینی نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت که از قیف خارج نشود. بنابراین آرد را کنار دست خود قرار داده و اگر احساس کردید خمیر شیرینی سفت شده یک قاشق غذاخوری روغن مایه به آن اضافه کردید، ولی اگر خمیر، شل بود کمی آرد اضافه کنید.
  10. وقتی مواد کاملا مخلوط شدند و خمیر آماده شد، همزن را خاموش کرده و اگر دوست دارید شیرینی بهشتی با چند رنگ متفاوت داشته باشید، خمیر را به چند تکه تقسیم کنید.
  11. برای رنگ کردن خمیر می‌توانید از رنگ‌های خوراکی استفاده کنید یا مقداری زعفران دم کرده غلیظ یا پودر کاکائوی الک شده به خمیر اضافه کنید و با همزن بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  12. در صورت استفاده از محلول   زعفران برای رنگ کردن خمیر، دقت کنید آب آن زیاد نباشد، چون شیرینی بعد از پخت، خشک می‌شود.
  13. در صورت استفاده از پودر کاکائو مقدار آن نباید به حدی باشد که باعث سفت شدن خمیر شیرینی شود.
  14. پس از آماده شدن خمیر، آن را در قیف ریخته و با ماسوره شکوفه‌ای روی کاغذ روغنی موجود در سینی فر بریزید.
  15. برای تزیین روی شیرینی‌ها از مقداری پودر پسته یا پودر نارگیل استفاده کرده و سینی را در فری که از قبل گرم کرده بودید، قرار دهید.
  16. به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شیرینی آماده شود.
  17. رنگ شیرینی‌ها نباید در اثر طبخ تغییر کند و مراقب باشید شیرینی‌ها بیش از حد در فر نمانند که خشک شوند، بنابراین مدت زمان طبخ را بسته به نوع فر خود تنظیم کنید.
  18. پس از آماده شدن شیرینی‌ها فر را خاموش کرده و اجازه دهید کاملا خنک شوند، سپس آن‌ها را از سینی فر خارج کنید، زیرا برداشتن شیرینی‌ها به صورت داغ، باعث پودر شدن آن‌ها می‌شود.

 

طرز تهیه شیرینی بدون فر

  1. قابلمه بزرگی که سینی یا قالب حاوی شیرینی‌ها در آن جا شود، انتخاب کنید، یک پایه فلزی در آن قرار داده و حدود ۲۰ دقیقه روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود.
  2. پس از ۲۰ دقیقه، قالب حاوی شیرینی‌ها را روی پایه فلزی موجود در قابلمه گذاشته و روی در قابلمه دمی قرار دهید.
  3. شعله زیر قابلمه را خیلی کم کرده و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا شیرینی بهشتی آماده شود. بعد از ۳۰ دقیقه در قابلمه را برداشته و پخته شدن شیرینی‌ها را بررسی کنید.
  4. اگر اطراف شیرینی‌ها کمی طلایی شده بود، حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و صبر کنید تا شیرینی‌ها خنک شوند، سپس آن‌ها را در ظرف سرو قرار دهید.

 

سخن آخر

شیرینی بهشتی از شیرینی‌های پرطرفداری است که حتی در مواقعی که به فر دسترسی ندارید، به راحتی می‌توانید در منزل درست کرده و با آن از میهمان‌های خود پذیرایی کنید. به علاوه این شیرینی یکی از انواع شیرینی‌های قدیمی و سنتی کشورمان است.
 
 
برچسب ها: شیرینی بهشتی، طرز تهیه شیرینی بهشتی، شیرینی بهشتی بدون فر، طرز تهیه خمیر فوندانت تعداد بازديد: 749 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز