مواد لازم برای تهیه دونات خانگی
تخم مرغ : 1 عدد
شکر : یک هشتم پیمانه
شیر ولرم : یک هشتم پیمانه
آب : یک هشتم پیمانه
خمیر مایه : یک و نیم ق م
کره : یک ششم پیمانه
نمک : یک پنس
آرد : حدود 2 پیمانه
روغن جهت سرخ کردن
پودر قند جهت تزیین
مرحله اول تهیه دونات خانگی
یک قاشق سوپخوری از شکر و خمیر مایه و آب ولرم رو مخلوط کرده و روی ظرف در قرار داده و کنار می گذاریم تا عمل بیاد .
مرحله دوم تهیه دونات خانگی
تخم مرغ ، شکر ،کره آب شده و شیر رو با همزن دستی مخلوط می کنیم .
مرحله سوم تهیه دونات خانگی
تقریبا نصف پیمانه از آرد رو داخل مواد ریخته و مخلوط می کنیم .
مرحله چهارم تهیه دونات خانگی
خوب تا حالا خمیر مایه تون حتما عمل اومده ...
مرحله پنجم تهیه دونات خانگی
خمیر مایه عمل اومده رو به مواد قبل اضافه کنید .
مرحله ششم تهیه دونات خانگی
بعد نمک و آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیری بدست بیاد که بدست نچسبه .
مرحله هفتم تهیه دونات خانگی
ظرفی رو چرب کرده و خمیر رو داخل ظرف قرار بدین و روشو بپوشونید تا حجم خمیر دوبرابر بشه . تقریبا 2 ساعت زمان می بره .
مرحله هشتم تهیه دونات خانگی
روی کاغذ روغنی رو آردپاشی کرده و بعد خمیر رو روی اون باز کنید . سپس با قالب دونات گرد یا قالب دونات قلب خمیرو قالب بزنید .
مرحله نهم تهیه دونات خانگی
بعد روشون رو با نایلون بپوشونید تا حجمشون دو برابر بشه .
نکته خیلی مهم : باز هم تکرار می کنم حتما سطح کاغذ روغنی رو آرد پاشی کنید وگرنه بعدا به مشکل می خورید .
مرحله دهم تهیه دونات خانگی
داخل ظرفی روغن ریخته و اجازه بدین داغ بشه ، بعد دونات رو داخلش قرار بدین تا با حرارت ملایم سرخ بشه .
نکته : موقع جابجایی مواظب دونات ها باشید که پفشون نخوابه .
مرحله یازدهم تهیه دونات خانگی
بعد دونات رو برگردونید تا طرف دیگه شون هم سرخ بشه .
مرحله دوازدهم تهیه دونات خانگی
و در آخر روی دستمال آشپزخونه قرار بدین تا روغن اضافیشو بگیره .
و اما مهمترین نکته ( این نکات کلیدی و دقیقی که بهشون اشاره می کنیم فکر نمی کنم بغیر از بهارسایت جای دیگه ای بتونید پیدا کنید {حتی کلاسهای آموزشی} پس کاملا به این نکات توجه کنید ) : طریقه سرخ کردن دونات بسیار بسیار مهمه ، کار خیلی راحتیه ولی اگه دقت نکنید ممکنه خوب پف نکنه یا اینکه بسوزه . موقع سرخ کردن دونات ها ؛ حتما ظرف رو کمی بالاتر از شعله گاز تو دستتون نگهدارید و درحین سرخ کردن ماهیتابه یا قابلمه رو به حالت دورانی بچرخونید تا دونات ها بهتر پف کرده و سرخ بشن .
مرحله سیزدهم تهیه دونات خانگی
و در آخر بعد از اینکه کمی سرد شدن روشون پودر قند بپاشید .
نکته : برای اینکه دوناتها خوش طعم و خوش عطر باشن می تونید کمی پودر هل یا وانیل رو با پودر قند مخلوط کنید .
منبع : baharsite.com