آلو سیاه یکی از میوههای پرخاصیت تابستانی بوده که علاوه بر خواص بینظیرش دارای عطر و طعمی فوقالعاده است. تهیه کمپوت آلو سیاه مانند تهیه کمپوت گیلاس و کمپوت سیب خانگی بسیار راحت است؛شما با روشهای آورده شده در این مطلب میتوانید این کمپوت خوشمزه را در منزل درست کرده و در فصلهای دیگر از عطر و طعم این میوه بهره ببرید.
روش اول جهت تهیه کمپوت آلو سیاه
مواد لازم (برای ۵ نفر)- آلو سیاه ۱ کیلوگرم
- شکر ۵ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- زمان لازم برای آماده شدن کمپوت: ۳۰ دقیقه
دستور تهیه کمپوت آلو سیاه خانگی
- ابتدا آلوها را خوب بشویید و آنها را داخل یک قابلمه (ترجیحا لعابی) بریزید.
- شکرها را روی آلوها بریزید و قابلمه را روی حرارت کم بگذارید.
- مدام قابلمه را تکان دهید تا آلوها زیر و رو شوند، ترک بخورند و کمی آب بیاندازند.
- وقتی آلوها آب انداختند و کمی نرم شدند، قبل از اینکه له شوند حرارت را خاموش کنید.
- وقتی کمپوت سرد شد وانیل را به آن اضافه کنید.
- کمپوتها را داخل شیشههای کاملا تمیز و خشک بریزید و شیشهها را درون یخچال بگذارید. نوش جان ...
روش دوم جهت تهیه کمپوت آلو سیاه (روش کنسروی)
مواد لازم :- آلو سیاه سفت و سالم به مقدار لازم
- شکر به مقدار لازم
- قابلمه و آب
- شیشههای در دار محکم
- زمان لازم برای آماده شدن کمپوت: ۳۰ دقیقه
روش تهیه کمپوت آلو سیاه کنسروی
- آلوها را خوب بشویید و اگر درشت هستند میتوانید آنها را به دو قسمت برش بزنید.
- آلوها را درون شیشهها بریزید.
- مقداری آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و یک شربت با مقدار شیرینی دلخواه خود تهیه کنید.
- سپس شربت را کنار بگذارید تا خنک شود؛ وقتی خنک شد شیشههای حاوی آلو سیاه را از شربت پر کنید و در آنها را محکم ببندید.
- اکنون یک قابلمه را آب کنید و شیشهها را داخل قابلمه بگذارید. (5 سانتیمتر از سر شیشه ها از آب بیرون باشد.)
- حرارت را روشن کنید تا آب درون قابلمه به جوش آید.
- در این مرحله حرارت را کم کنید تا آب به آرامی 5 دقیقه بجوشید.
- حال شیشهها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
- پس از اینکه خنک شدند آنها آماده سرو هستند.
نکات لازم جهت تهیه کمپوت آلو سیاه
- شیشههایی که استفاده میکنید باید در آنها کاملا محکم شود که هیچ هوایی داخل آن نرود.
- همچنین کمپوتی که به این روش تهیه میشود را میتوانید در یک جای خنک برای مدتها با در بسته نگه دارید.
- اگر پس از اینکه شیشهها را از قابلمه خارج کردید، از شیشهها صداهایی خارج شد، یعنی در شیشهها محکم نبوده و خوب هواگیری نشده است؛ پس این شیشهها کنسرو نشدهاند و باید سریعتر میل کنید.
خواص آلو سیاه و فایده های دارویی این میوه خوشمزه
آلو سیاه فیبر و آب زیادی دارد لذا در تابستان و هوای گرم به علت تعریق زیاد و در نتیجه کم شدن آب بدن برای رفع عطش گزینه بسیار مناسبی می باشد.همچنین این میوه مواد معدنی بسیاری مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، فلوئور، منگنز، پتاسیم، گوگرد، قند و ویتامین های B، B2، A، C، PP، B6دارد. طبع آلوی شیرین سرد و تر و طبع آلوی خشک شده سرد است. وجود سوربیتول در آلو سیاه موجب ملین شدن آن شده است.از خواص درمانی و دارویی آلو سیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.انواع خواص آلو سیاه
- کنترل و کاهش فشارخون، قند خون، چربی خون، اختلال حواس، مننژیت، جلوگیری از بروز انواع بیماری های قلبی و عروقی، بیماری ها و ناراحتی های گوارشی، ناراحتی های کبدی، مشکلات پوستی، یبوست اسید اوریک، سرطان و دفع کننده اوره از مهم ترین خواص آلو سیاه هستند.
- آلو سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل بتاکاروتن و فنلی می باشد لذا با رادیکال های آزاد موجود در خون مقابله کرده و خون را نیز تمیز می کنند.این رادیکال های آزاد مخرب باعث گرفتگی رگ ها و عروق، تولید سلول های سرطانی، ایجاد اختلال در DNA و بروز بیماری آرتریت روماتوئید می شوند. پیشگیری از بروز چنین بیماری هایی از خواص آلوی سیاه می باشد.
- همچنین آنتی اکسیدان های این میوه برای افراد بیمار و کسانی که سیگار می کشند هم بسیار مفید است.
خواص و فواید دارویی آلو سیاه
از دیگر خواص آلو سیاه ایجاد شادی و نشاط در افراد است.
افرادی که در معرض نور آفتاب هستند و یا کارهای فکری زیادی انجام می دهند حتما از این نوع آلو مصرف کنند. زیرا مواد معدنی موجود در آلوی سیاه یون خون را از بین برده و بدین ترتیب مواد غذایی مورد نیاز در دسترس سلول های بدن مخصوصا سلول های عصبی قرار می گیرند. این امر موجب کاهش یافتن بیماری ها و ناراحتی های اعصاب هم می شود.
از خواص آلو , فیبر موجود در آن است. این فیبر موجب رشد باکتری های مفید و مانع از تکثیر باکتری های مضر در روده می شود. اسید بوتیریک که ناشی از تخمیر شدن فیبر در روده می باشد، به حفظ سلامت سلول های روده و نهایتا دستگاه گوارش کمک می کند.
آلوی خشک شده یکی از منابع غنی آهن می باشد و برای درمان کم خونی نیز مفید است.
همچنین خون را تمیز می کند و دردهای مهلک را هم کاهش می دهد.
ضد تب، صفرابر و از بین برنده بلغم از خواص دارویی آلو سیاه هستند.