Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:48

31
مرداد
کمپوت آلو سیاه + طرز تهیه

کمپوت آلو سیاه + طرز تهیه

انواع مختلفی از آلوها وجود دارد. مثل آلوی سیاه، زرد، سرخ، آلو و آلوچه که همگی آن ها نیز خواص مشابهی دارند. در این مطلب می خواهیم طرز تهیه کمپوت آلو سیاه را به شما آموزش دهیم.

آلو سیاه یکی از میوه‌های پرخاصیت تابستانی بوده که علاوه بر خواص بی‌نظیرش دارای عطر و طعمی فوق‌العاده است. تهیه کمپوت آلو سیاه مانند تهیه کمپوت گیلاس و کمپوت سیب خانگی بسیار راحت است؛شما با روش‌های آورده شده در این مطلب می‌توانید این کمپوت خوشمزه را در منزل درست کرده و در فصل‌های دیگر از عطر و طعم این میوه بهره ببرید.  

 

روش اول جهت تهیه کمپوت آلو سیاه

مواد لازم (برای ۵ نفر)
  • آلو سیاه ۱ کیلوگرم
  • شکر ۵ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • زمان لازم برای آماده شدن کمپوت: ۳۰ دقیقه

دستور تهیه کمپوت آلو سیاه خانگی

  1. ابتدا آلو‌ها را خوب بشویید و آن‌ها را داخل یک قابلمه (ترجیحا لعابی) بریزید.
  2. شکر‌ها را روی آلو‌ها بریزید و قابلمه را روی حرارت کم بگذارید.
  3. مدام قابلمه را تکان دهید تا آلو‌ها زیر و رو شوند، ترک بخورند و کمی آب بیاندازند.
  4. وقتی آلو‌ها آب انداختند و کمی نرم شدند، قبل از اینکه له شوند حرارت را خاموش کنید.
  5. وقتی کمپوت سرد شد وانیل را به آن اضافه کنید.
  6. کمپوت‌ها را داخل شیشه‌های کاملا تمیز و خشک بریزید و شیشه‌ها را درون یخچال بگذارید. نوش جان ...

روش دوم جهت تهیه کمپوت آلو سیاه (روش کنسروی)

مواد لازم :
  • آلو سیاه سفت و سالم به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم
  • قابلمه و آب
  • شیشه‌های در دار محکم
  • زمان لازم برای آماده شدن کمپوت: ۳۰ دقیقه

روش تهیه کمپوت آلو سیاه کنسروی

  1. آلو‌ها را خوب بشویید و اگر درشت هستند می‌توانید آن‌ها را به دو قسمت برش بزنید.
  2. آلو‌ها را درون شیشه‌ها بریزید.
  3. مقداری آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و یک شربت با مقدار شیرینی دلخواه خود تهیه کنید.
  4. سپس شربت را کنار بگذارید تا خنک شود؛ وقتی خنک شد شیشه‌های حاوی آلو سیاه را از شربت پر کنید و در آن‌ها را محکم ببندید.
  5. اکنون یک قابلمه را آب کنید و شیشه‌ها را داخل قابلمه بگذارید. (5 سانتی‌متر از سر شیشه ها از آب بیرون باشد.)
  6. حرارت را روشن کنید تا آب درون قابلمه به جوش آید.
  7. در این مرحله حرارت را کم کنید تا آب به آرامی 5 دقیقه بجوشید.
  8. حال شیشه‌ها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
  9. پس از اینکه خنک شدند آن‌ها آماده سرو هستند.

نکات لازم جهت تهیه کمپوت آلو سیاه

  • شیشه‌هایی که استفاده می‌کنید باید در آن‌ها کاملا محکم شود که هیچ هوایی داخل آن نرود.
  • همچنین کمپوتی که به این روش تهیه می‌شود را می‌توانید در یک جای خنک برای مدت‌ها با در بسته نگه دارید.
  • اگر پس از اینکه شیشه‌ها را از قابلمه خارج کردید، از شیشه‌ها صداهایی خارج شد، یعنی در شیشه‌ها محکم نبوده و خوب هواگیری نشده است؛ پس این شیشه‌ها کنسرو نشده‌اند و باید سریع‌تر میل کنید.
۲ روش آسان جهت تهیه کمپوت آلو سیاه + خواص

خواص آلو سیاه و فایده های دارویی این میوه خوشمزه

آلو سیاه فیبر و آب زیادی دارد لذا در تابستان و هوای گرم به علت تعریق زیاد و در نتیجه کم شدن آب بدن برای رفع عطش گزینه بسیار مناسبی می باشد.همچنین این میوه مواد معدنی بسیاری مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، فلوئور، منگنز، پتاسیم، گوگرد، قند و ویتامین های B، B2، A، C، PP، B6دارد. طبع آلوی شیرین سرد و تر و طبع آلوی خشک شده سرد است. وجود سوربیتول در آلو سیاه موجب  ملین شدن آن شده است.از خواص درمانی و دارویی آلو سیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

انواع خواص آلو سیاه

  1. کنترل و کاهش فشارخون، قند خون، چربی خون، اختلال حواس، مننژیت، جلوگیری از بروز انواع بیماری های قلبی و عروقی، بیماری ها و ناراحتی های گوارشی، ناراحتی های کبدی، مشکلات پوستی، یبوست اسید اوریک، سرطان و دفع کننده اوره از مهم ترین خواص آلو سیاه هستند.
  2. آلو سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل بتاکاروتن و فنلی می باشد لذا با رادیکال های آزاد موجود در خون مقابله کرده و خون را نیز تمیز می کنند.این رادیکال های آزاد مخرب باعث گرفتگی رگ ها و عروق، تولید سلول های سرطانی، ایجاد اختلال در DNA و بروز بیماری آرتریت روماتوئید می شوند. پیشگیری از بروز چنین بیماری هایی از خواص آلوی سیاه می باشد.
  3. همچنین آنتی اکسیدان های این میوه برای افراد بیمار و کسانی که سیگار می کشند هم بسیار مفید است.

خواص و فواید دارویی آلو سیاه

از دیگر خواص آلو سیاه ایجاد شادی و نشاط در افراد است.

افرادی که در معرض نور آفتاب هستند و یا کارهای فکری زیادی انجام می دهند حتما از این نوع آلو مصرف کنند. زیرا مواد معدنی موجود در آلوی سیاه یون خون را از بین برده و بدین ترتیب مواد غذایی مورد نیاز در دسترس سلول های بدن مخصوصا سلول های عصبی قرار می گیرند. این امر موجب کاهش یافتن بیماری ها و ناراحتی های اعصاب هم می شود.

از خواص آلو , فیبر موجود در آن است. این فیبر موجب رشد باکتری های مفید و مانع از تکثیر باکتری های مضر در روده می شود. اسید بوتیریک که ناشی از تخمیر شدن فیبر در روده می باشد، به حفظ سلامت سلول های روده و نهایتا دستگاه گوارش کمک می کند.

آلوی خشک شده یکی از منابع غنی آهن می باشد و برای درمان  کم خونی نیز مفید است.

همچنین خون را تمیز می کند و دردهای مهلک را هم کاهش می دهد.

ضد تب، صفرابر و از بین برنده بلغم از خواص دارویی آلو سیاه هستند.

 

 

برچسب ها: کمپوت، کمپوت آلو سیاه، خواص الو سیاه، طرز تهیه کمپوت آلو سیاه، طبع آلو تعداد بازديد: 778 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز