یکی از خوشمزهترین مرباها مربای پوست پرتقال است که طرفداران زیادی دارد، ولی گاهی به دلیل عدم رعایت برخی نکات در پخت آن، موجب میشود که مربا تلخ و گس شود. ما در این مقاله روشی را برای پخت این مربا ارائه میدهیم که مربا تلخ یا گس نشود. پس برای پخت یک مربا پوست پرتقال خوشمزه به شکل خلالی و رولی این مقاله را دنبال کنید.
۱. مربا پوست پرتقال خلالی شکل
مواد لازم
پوست پرتقال ۲۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
شکر ۵۰۰ گرم
آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور تهیه:
*ابتدا پرتقالها را بشویید و پوست پرتقال را از آن بگیرید و قسمتهای سفید آن را از پوست جدا کنید.
*پوست پرتقالها را به صورت خلالی خرد کنید.
*برای اینکه تلخی پوست پرتقالها گرفته شود آب را به جوش آورده و به مدت ۱۵ دقیقه پوست پرتقالها را داخل آب جوش قرار دهید و آبکش نمایید. این کار را سه مرتبه انجام دهید. این کار موجب میشود که مربا تلخ و گس نشود و همچنین به نرم شدن پوست پرتقالها کمک میکند.
*شکر را با آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر به خوبی حل شود و قوام آید. (برای اینکه متوجه شوید که شکر قوام آمده یا نه کافی است کمی از شربت را داخل یک لیوان آب سرد بریزید اگر شربت منسجم شد و به ته لیوان رفت یعنی مربا قوام آمده است و اگر شربت پخش شد یعنی هنوز قوام لازم را پیدا نکرده و باید باز هم بجوشد.)
*پوست پرتقالها را با یک قاشق سوپخوری آبلیمو درون محلول آب و شکر اضافه کنید.
*مواد مخلوط شده به مدت نیم ساعت روی حرارت متوسط بجوشد.
*پس از نیم ساعت ظرف را از روی حرارت برداشته وبا یک پارچه روی آن را بپوشانید (از در قابلمه استفاده نکنید) و بگذارید به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط قرار گیرد.
*پس از ۲۴ ساعت مربا آماده شده است. آن را درون شیشهای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
از این مربا میتوانید برای تزئین کیک و بستنی استفاده کنید و یا در وعده صبحانه نوش جان کنید.
۲. مربا پوست پرتقال رولی شکل
مواد لازم
پوست پرتقال تازه ۱ کیلوگرم
شکر ۵ /۱ کیلوگرم
آب ۵ /۱ لیتر
آب لیمو ۲ قاشق غذا خوری
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
روش تهیه:
*پرتقال را بشویید و پوست آن را به صورت هلالی و یکدست برش بزنید و قسمت سفیدی آن را جدا کنید.
*پوست پرتقال را به صورت رول یا گل در بیاورید و برای اینکه شکل خود را از دست ندهد یک خلال دندان درون آن فرو کنید.
طرز تهیه مربای پوست پرتقال رولی
رولها را درون آبی که به جوش آمده است قرار دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد سپس آن را آبکش کنید. این کار را سه مرتبه انجام دهید تا تلخی پوست پرتقالها گرفته شود.
آب و شکر را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و شکرها کامل حل شوند و قوام آید.
*رولها را به آب و شکر اضافه کنید تا بجوشد.
*پس از نیم ساعت آبلیمو را اضافه کنید.
*شعله را خاموش و خلالها را از رولها خارج کنید.
*چند ساعت صبر کنید تا مربا سرد شود.
*سپس آن را درون شیشهای تمیز و کاملا خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
*فلاون موجود در پوست پرتقال موجب کاهش فشار خون میشود.
*پوست پرتقال در رفع اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار میگیرد.
*از پوست پرتقال میتوان به عنوان یک داروی ضد حساسیت استفاده کرد، زیرا خوردن پوست پرتغال از آزاد شدن هیستامین که باعث حساسیت میشود جلوگیری میکند.
*پوست این میوهی پاییزی حاوی ترکیباتی به نام نبیلتیتین است که به کاهش خطر ابتلا به التهاب و بیماریهای قلبی کمک میکند.
*از دیگر خواص پوست پرتقال کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) در بدن است.
*مصرف پوست پرتقال به پاک سازی ریهها کمک میکند.
*پوست پرتقال از به پیشگیری سرطانهایی مانند سرطان سینه، سرطان پوست و سرطان کولورکتال کمک میکند.
*لی ساکارید غیر محلول موجود در پوست پرتقال به جلوگیری از یبوست، سوزش سر دل، تهوع و تشکیل اسید بیش از حد در معده کمک میکند.
*از این گیاه هزاران سال است که به عنوان یک داروی گیاهی در چین استفاده میشود.