افسانه ظروفی
مواد لازم شارلوت انار
برای 8-10 نفر
آرد 165 گرم
پودر كاكائو 15 گرم (3 قاشق چایخوری)
تخممرغ 6 عدد
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
شكر 190 گرم
مواد لازم میانی
آب انار 600 میلیلیتر (حدود دو و یكدوم پیمانه)
خامه 300 گرم
شكر 150 گرم
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
ژلاتین 5 قاشق چایخوری
روش تهیه شارلوت انار
سینی رولت به اندازه 30 × 40 سانتیمتر را چرب كنید و با كاغذ روغنی بپوشانید. 75 گرم از آرد را همراه با پودر كاكائو مخلوط كنید. زردههای تخممرغ، وانیلین و سه چهارم از شكر را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و باقیمانده شكر را كمكم به آن بیفزائید. حالا زردهها و سفیدهها را به آرامی با هم مخلوط كنید و مایه به دست آمده را دو قسمت نمائید. مخلوط آرد و پودر كاكائو را به نیمی از این مایه بیفزائید و مخلوط كنید. سپس آرد را به باقیمانده مایه اضافه نمائید و به آرامی مخلوط كنید. اكنون مایه فراهم كرده را در دو كیسه شیرینی پزی دارای ماسوره ساده به قطر تقریبی یك سانتیمتر، بریزید و به طور یك در میان نوارهائی از دو رنگ مایه، روی سینی رولت بریزید. سینی را در فر گرم شده با دمای 220 درجه سانتیگراد، قرار دهید و به مدت تقریبی 8 دقیقه، رولت را بپزید. حال سینی رولت را از فر در آورید و رویش را بپوشانید تا خشك نشود. همینكه نان رولت خنك شد، آن را به اندازه كف و دیواره قالب كمربندی به قطر 23 سانتیمتر، ببرید و در قالب بگذارید. اینك مواد میانی را روی نان رولت در قالب بریزید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی 6 ساعت در یخچال نگه دارید تا مواد میانی سفت شود. سپس شارلوت را از قالب در آورید و روی ظرف زیبائی بگذارید. در صورت دلخواه میتوانید اطراف شارلوت را با خامه فرم گرفته و دانههای انار بیارائید.
روش تهیه مواد میانی: آب انار، خامه و شكر را با هم مخلوط كنید و در ظرف مناسبی بریزید. آنگاه وانیلین و ژلاتین را بیفزائید و مخلوط كنید. سپس آن را روی حرارت ملایم بگذارید و صبر كنید تا شكر حل شود ولی مایه نَجوشد! حالا رویش را بپوشانید و بگذارید تا در دمای محیط خنك شود و به غلظت سفیده تخممرغ برسد. اینك میتوانید این مایه را در قالب بریزید.