سحر سامانی
مواد لازم گلاب جامون
برای حدود 14 عدد
شیرخشك ۲۰۰ گرم
آرد ۱۰۰ گرم
بیكینگپودر ۱ قاشق چایخوری
هل سائیده ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع ۱ قاشق سوپخوری
شیر ۱۵۰ میلیلیتر یا دوسوم پیمانه (در دمای محیط)
روغن برای سرخ كردن به میزان لازم
مواد لازم برای شربت
آب ۵۰۰ میلی لیتر یا ۲ پیمانه
شكر ۸۰۰ گرم
گلاب يك قاشق سوپخوری
روش تهیه گلاب جامون
در یك كاسه بزرگ شیرخشك، آرد، بیكینگپودر، هل و روغن را خوب مخلوط كنید، سپس شیر را بیفزائید تا خمیر نرمی حاصل شود. خمیر را آنقدر ورز دهید تا كاملا یكنواخت شود. اكنون از خمیر گلولههایی به اندازه گردو بسازید و روی پارچه تمیزی قرار دهید.
داخل سرخكن یا یك قابلمه نسبتا بزرگ روغن فراوان بریزید. گلولههای خمیر را داخل روغن سرخ كنید و سپس با كفگیر از روغن خارج كنید و روی دو لایه هوله كاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شده و كمی خنك شود. ظرف حاوی شربت را روی حرارت ملایم قرار دهید وقتی شربت شروع به جوشیدن نمود، گلولههای سرخ شده را داخل آن بیندازید و از روی اجاق بردارید و پس از خنك شدن به مدت چهار ساعت در یخچال قرار دهید.
روش تهیه شربت
آب و شكر را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و در این مدت به آرامی هم بزنید تا شكر حل شود. حال ظرف را از روی حرارت بردارید و گلاب را اضافه كنید.
یادآوری۱: گلاب جامون نوعی شیرینی از كشور هند است و در زبان فارسی «راز گلاب» ترجمه میشود.
یادآوری۲: آمادهسازی خمیر و گلوله كردن آن را سریع انجام دهید زیرا به علت وجود مقدار زیاد شیرخشک در خمیر، سریع خشک میشود.