افسانه ظروفی
مواد لازم برای 4-6 نفر
شكر 75 گرم
بادام پوست كنده 70 گرم
كره 75 گرم
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
زرده تخممرغ 1 عدد
آرد 75 گرم
خلال بادام برشته و خرد كرده برای تزئین به میزان لازم
كرم گاناش به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه كرم پرتقال
زرده تخممرغ 5 عدد
شكر 100 گرم
پوست پرتقال رنده كرده 1 قاشق چایخوری
آرد 10 گرم
آرد ذرت 10 گرم
آب پرتقال 200 میلیلیتر (یكدوم پیمانه + یك سوم پیمانه)
كره 30 گرم
ژلاتین 2 ورق
روش تهیه كیك دوشس
شكر و بادام را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و بادام را آسیاب كنید. آنگاه كره، وانیلین، زرده تخممرغ و آرد را بیفزائید و دستگاه را روشن كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. سپس خمیر را در كیسه نایلونی بگذارید و یك ساعت در یخچال نگه دارید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز كنید و سه دایره به قطر 18 سانتیمتر، از آن ببرید.
اكنون دایرههای خمیر را روی سینی دارای كاغذ روغنی قرار دهید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 160 درجه سانتیگراد، بپزید و بگذارید در سینی خنك شوند. آنگاه یكی از لایههای پخته شده كیك را روی ظرف مناسبی بگذارید.
كرم گاناش و كرم پرتقال را در دو كیسه شیرینیپزی، دارای ماسوره ساده به قطر یك سانتیمتر بریزید و به طور یك در میان، حلقههائی از هر دو كرم را روی كیك بریزید. به گونهای كه روی كیك را كاملاً بپوشاند. سپس لایه بعدی كیك را رویش بگذارید و هر دو كرم را رویش بریزید (مانند لایهاول).
حالا آخرین لایه كیك را رویش بگذارید و اطراف كیك را با كرم گاناش بپوشانید. بادام خرد كرده را به اطراف كیك بچسبانید و روی آن را با پودر شكر بیارائید. در صورت دلخواه میتوانید گلهائی از كرم گاناش، روی كیك بریزید. اكنون كیك را یك شب و یا دستكم شش ساعت در یخچال نگه دارید تا آماده مصرف شود.
روش تهیه كرم پرتقال
زردههای تخممرغ را همراه با شكر و پوست پرتقال، با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه آرد و آرد ذرت را بیفزائید و مخلوط نمائید. سپس آب پرتقال را درون مایهفراهم كرده بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. حالا كرم را پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود و پس از آن، كره را درون كرم بریزید.
اكنون ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و همینكه نرم شد، آبش را دور بریزید و ژلاتین را به كرم بیفزائید. اینك كرم را از روی حرارت بردارید، رویش را با سلفون بپوشانید و پس از خنك شدن، مصرف كنید.
روش تهیه كرم گاناش
125 گرم خامه صبحانه را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید تا گرم شود. آنگاه 200 گرم شكلات تلخ یا شیری خرد كرده را درون خامه بریزید و هم بزنید تا شكلات در خامه آب شود. سپس كرم را از روی حرارت بردارید و پس از خنك شدن، در یخچال قرار دهید تا سفت شود.