مربای زرشک
مواد لازم :
زرشک......................۵۰۰ گرم
شكر.........................۵/۱ كیلوگرم
آب ........................۶۰۰ میلی لیتر
وانیل......................یک چهارم قاشق چای خوری
روش تهیه :
زرشک را با دقت پاک كنید; مدتی در آب خیس كنید و در آبكش بریزید. سپس روی دستمال آشپزخانه پهن كنید تا آبش كاملا كشیده شود. شكر و آب را در قابلمه ای كه بهتر است لعابی باشد، بریزید و روی حرارت ملا یم قرار دهید و هم بزنید تا شكر حل شود. حرارت را بیش تر كنید و زرشک را در شربت بریزید و بگذارید بجوشد و قوام بیاید. چون زرشک بافت خیلی نرمی دارد، نباید زیاد بجوشد، چونكه له می شود.
مدت زمان پخت این مربا، ۱۰-۱۵ دقیقه با حرارت زیاد است. همچنین به خاطر ترش بودن زرشک، نیازی به افزودن آب لیمو یا جوهرلیمو نمی باشد. در آخر وانیل را بیفزایید.
ظرف بزرگی را از آب یخ پر كنید و قابلمه ی حاوی مربا را به محض برداشتن از روی اجاق، داخل آب یخ قرار دهید، اما دقت كنید آب به درون مربا نرود. با این كار، شوكی به مربا وارد می شود كه باعث خوشرنگ تر شدن آن می گردد. آن گاه مربا را در شیشه ی استریل شده بریزید و در جای خنک نگه دارید.
نكته: در صورت استفاده از زرشک تازه، نیازی به خیس كردن زرشک نیست و شست آن كافی است.