زولبیا
مواد لازم :
نشاسته ی گل......................................................۱ كیلوگرم
ماست ................................................................۱ كیلوگرم
آرد گندم..........................................................۱۰۰ گرم
روغن مایع........................................................۱۰ گرم
روغن مایع برای سرخ كردن ...............................به میزان لا زم
مواد لازم شربت (بار):
آب .................................۳۵۰ میلی لیتر
شكر ...............................۱ كیلوگرم
جوهر لیمو .......................یک دوم قاشق چای خوری
روش تهیه :
نشاسته را با ماست مخلوط كنید و آرد گندم و روغن را به آن بیفزائید. بعد از آنكه نشاسته خیس خورد، آن را با هم زن دستی بزنید تا نشاسته باز شود و اگر سفت بود. كمی آب به آن بیفزائید. وقتی خمیر به حالت كشدار درآمد، آن را صاف كنید تا گلوله نداشته باشد. بعد از ساعتی آن را در قیف بریزید و در روغن مایع داغ، مارپیچ وار به گونه ای كه پیچ آن از خارج به داخل باشد بریزید و سرخ كنید. بعد آن را در شربت بیندازید و زیر و رو كنید تا شربت را جذب كند.
روش تهیه شربت (بار):
آب را درون ظرفی بریزید و شكر را به آن اضافه كنید و روی اجاق بگذارید. وقتی جوش آمد، كف روی شربت را بگیرید تا زلا ل و شفاف شود. در این هنگام، جوهرلیمو را در مقدار كمی آب حل كنید و به شربت بیفزائید و پس از چند جوش، شربت را از روی اجاق بردارید.
یادآوری:
۱– اگر رشته های زولبیا نازک باشد، نشانه ی نرسیدن و ورنیامدن خمیر است; پس باید كمی صبر كنید تا خمیر جا بیفتد.
۲– چنانچه زولبیا از هم جدا شود، نشانه ی زیاد رسیدن خمیر است; باید مقداری آرد و ماست به آن افزود.
۳– چنانچه ماست پرچرب استفاده كردید، دیگر نیازی به افزودن روغن به خمیر نیست.
۶– اگر خواستید زولبیا سفید باشد، باید شعله زیر گاز را ملا یم تر كنید و شربت در مایه ی زولبیا بریزید.
۷– چنانچه شربت زولبیا داغ باشد، زولبیا را خمیر می كند.