افسانه ظروفی
مواد لازم برای 10 عدد
آرد 165 گرم
پودر كاكائو 15 گرم (3 قاشق چایخوری)
تخممرغ 6 عدد
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
شكر 190 گرم
مواد لازم میانی
شیر 375 میلیلیتر (یك و یكدوم پیمانه)
تخممرغ 2 عدد
شكر 100 گرم
وانیلین یك هشتم قاشق چایخوری
آرد ذرت 50 گرم
پودر ژلاتین 2 قاشق چایخوری
قهوه فوری 2 قاشق سوپخوری
خامه صبحانه 200 گرم
شربت ساده به میزان لازم
شكلات رنده كرده برای تزئین به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس شكلات تلخ
خامه صبحانه 125 گرم
شكلات سیاه خردكرده 125 گرم
كره 30 گرم
مواد لازم برای تهیه سس شكلات سفید
خامه صبحانه 125 گرم
شكلات سفید خردكرده 125 گرم
اسانس توتفرنگی چند قطره
رنگ صورتی خوراكی به میزان لازم
روش تهیه شارلوت موكا
سینی رولت را به اندازه 30×40 سانتیمتر چرب كنید و با كاغذ روغنی بپوشانید. 75 گرم از آرد را همراه با پودر كاكائو مخلوط كنید. زردههای تخممرغ، وانیلین و سهچهارم از شكر را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و باقیمانده شكر را كمكم به آن بیفزائید.
حالا زردهها و سفیدهها را به آرامی با هم مخلوط كنید و مایه به دست آمده را دو قسمت نمائید. مخلوط آرد و پودر كاكائو را به نیمی از این مایه بیفزائید و مخلوط كنید. سپس آرد را به باقیمانده مایه اضافه نمائید و به آرامی مخلوط كنید. اكنون هردورنگ مایه فراهمكرده را در دو كیسه شیرینیپزی دارای ماسوره ساده به قطر تقریبی یك سانتیمتر، بریزید و به طور یك در میان نوارهائی از دو رنگ مایه، روی سینی رولت بریزید.
سینی را در فر گرم شده با دمای 220 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 8 دقیقه، رولت را بپزید. حال سینی رولت را از فر در آورید و رویش را بپوشانید تا نان رولت خشك نشود. همینكه نان رولت خنك شد، آن را به اندازه كف و دیواره قالب مونوپورشن (قالبهای تكنفره) ببرید و در قالبها بگذارید.
آنگاه نان رولت را با شربت مرطوب كنید و مایه میانی را درون قالبها، روی نان رولت بریزید و شارلوت را دستكم 6 ساعت یا یك شب در یخچال نگه دارید. هنگام پذیرائی در هر بشقاب قدری از هر دو سس فراهم كرده بریزید، یك عدد شارلوت موكا رویش بگذارید و آن را با شكلات رندهكرده بیارائید.
روش تهیه مایهمیانی: شیر را بجوشانید و تخممرغها، شكر و وانیلین را در كاسه مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه آرد ذرت را بیفزائید و شیر را كمكم درون این مایه بریزید. سپس پودر ژلاتین و قهوه را نیز بیفزائید و این مخلوط را دوباره روی اجاق قرار دهید.
حالا پیوسته آن را هم بزنید تا كرم غلیظ شود. اكنون روی كرم را بپوشانید و بگذارید كاملاً خنك شود. اینك خامه را به كرم خنكشده اضافه كنید.
روش تهیه سس شكلات تلخ: خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید تا گرم شود. آنگاه شكلات را بیفزائید و مخلوط كنید تا شكلات آب شود. سپس كره را بیفزائید و سس را از روی حرارت بردارید.
روش تهیه سس شكلات سفید با طعم توتفرنگی: خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا گرم شود. آنگاه شكلات، اسانس توتفرنگی و رنگ را بیفزائید و مخلوط كنید تا شكلات آب شود.