مژگان فرهنگ
مواد لازم برای 46 ظرف كوچك
آرد نان سنگك 400 گرم
آرد جوانه گندم 100 گرم
آب 250 میلیلیتر (1پیمانه)
كره 180 گرم
ادویه مخصوص 1 قاشق سوپخوری
(هل، زنجفیل، پودر گل سرخ، فلفل قرمز، فلفلسیاه، جوز هندی، زردچوبه، زیره و میخك)
گردوی آسیاب كرده 100 گرم
كنجد 50 گرم
شیره خرما 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
روش تهیه حلوای سیاه اردبیل
هر دو آرد را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق تفت دهید تا بوی خوش آرد بلند شود ولی رنگش تغییر نكند! آنگاه آب را بیفزائید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط گرم شود. سپس كره را كمكم به آن اضافه كنید و مایه را پیوسته هم بزنید تا صاف و یكدست شود و آرد طلائیرنگ شود.
سپس ادویهها، گردو و كنجد را بیفزائید و در اواخر پخت، شیره خرما را درون حلوا بریزید. پس از 15 دقیقه، حلوا را از روی حرارت بردارید و برای پذیرائی در كپسولهای كاغذی كوچك بریزید و با پودر بادام و پودر پسته بیارائید.