افسانه ظروفی
مواد لازم برای 8 نفر
آرد 185 گرم
كره سرد خردكرده 90 گرم
پودر شكر 55 گرم
زرده تخممرغ 2 عدد
آب حدود 1 قاشق سوپخوری
گلابی 2 عدد متوسط (300 گرم)
مارمالاد زردآلو 2 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه مایه بادامی
كره نرم 125 گرم
پودر شكر 75 گرم
تخممرغ 2 عدد
بادام آسیاب كرده 125 گرم
آرد 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه تارت گلابی و بادام
آرد، كره و پودر شكر را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و مخلوط كنید. آنگاه زردههای تخممرغ و آب را بیفزائید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. سپس خمیر را اندكی ورز دهید تا صاف و یكدست شود. حالا آن را دركیسه نایلونی بگذارید و نیم ساعت در یخچال نگهدارید.
اكنون فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد، گرم كنید و قالب دیواره از كف جدای تارت را به قطر 23 سانتیمتر چرب نمائید. اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده بزرگتر از قطر قالب باز كنید و آن را در قالب بیندازید به گونهای كه كف و دیواره قالب را كاملاً بپوشاند.
اضافی خمیر را بگیرید و اطرافش را مرتب كنید. روی خمیر را بپوشانید و قالب را نیم ساعت در یخچال نگه دارید. در این میان پوست و هسته گلابیها را بگیرید و هر یك را به چهار قسمت ببرید. سپس هر تكه را از درازا به برشهای نازك ببرید ولی مراقب باشید برشها از هم جدا نشوند! حال مایه بادامی را روی خمیر بریزید و صاف كنید و گلابیها را به شكل زیبائی رویش بچینید.
آنگاه قالب را در سینی بگذارید و در فر قرار دهید. اكنون تارت را به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیكه طلائی رنگ شود، در فر بپزید. اینك تارت را از فر در آورید و بلافاصله روی گلابیها مارمالاد صاف كرده زردآلو بمالید و بگذارید كاملاً خنك شود. حالا تارت را از قالب در آورید و برای پذیرائی در دیس زیبا و مناسبی قرار دهید.
روش تهیه مایه بادامی: كره و پودر شكر را با همزن برقی بزنید، تخممرغها را یكییكی بیفزائید و در آخر بادام و آرد را به آن اضافه كنید.