سحر سامانی
مواد لازم برای 12 نفر
دانههای انگور یاقوتی 500 گرم
تخممرغ 2 عدد
شیر 300 میلیلیتر (حدود یك و یكچهارم پیمانه)
آرد الك كرده 200 گرم
شكر ریز 50 گرم
كره آبكرده 3 قاشق سوپخوری
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
نمك یكهشتم قاشق چایخوری
پودر شكر برای تزئین به میزان لازم
انگور یاقوتی برای تزئین به میزان لازم
روش تهیه كِلافوتی انگور یاقوتی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كنید و قالب دیواره كوتاه را به قطر 23 سانتیمتر چرب كنید و انگور را در آن بریزید. آنگاه تخممرغها، شیر، آرد، شكر، كره، وانیل و نمك را در پارچ دستگاه مخلوطكن بریزید و 30ثانیه دستگاه را روشن كنید تا مایه یكدستی، حاصل شود.
سپس مایه فراهم كرده را در قالب روی انگور بریزید و به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیكه ببندد، بپزید. حال كلافوتی را از قالب درآورید و در ظرف زیبا و مخصوص پذیرائی قرار دهید. میتوانید در صورت دلخواه رویش پودر شكر بپاشید و با انگور بیارائید.
نكات خواندنی
كلافوتی- Clafouti- دسری فرانسوی است كه با انواع میوهها همچون گیلاس، انگور، آلو، هلو، سیب و ... تهیه میشود. این دسر در قالبهای دیوار كوتاه پخته میشود كه از تركیب میوه و یك مایه تقریباً رقیق و خامهای شكل تشكیل میشود. كلافوتی اصالتاً به صورت نیمگرم مصرف میشود.
مایه دسر را میتوانید رقیقتر از دستور نیز تهیه كنید كه در این صورت دیگر نمیتوانید آن را از قالب خارج كنید و برش بزنید و باید در ظرف خودش مصرف كنید. برای رقیقتر كردن مایه كلافوتی باید از 6 تخممرغ استفاده كنید.