سرور چاووشی
مواد لازم برای6- 8 نفر
شیر 500 میلیلیتر (نیملیتر)
آب 500 میلیلیتر (نیملیتر)
شكر 500 گرم
كره 250 گرم
دانه صنوبر (چلغوز) 100 گرم
سمولینا (ایرمیك) 500 گرم
مواد لازم برای تهیه رویه حلوا
شیره انگور حدود 80 میلیلیتر
دارچین به میزان لازم
روش تهیه حلوا با سمولینا و شیره انگور
شیر، آب و شكر را در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد. آنگاه قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید شربت اندكی خنك شود. حالا كره را در تابه بریزید و روی اجاق آب كنید. سپس دانه صنوبر و سمولینا را به آن بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شوند.
اكنون شربت ولرم را روی آن بریزید و پیوسته هم بزنید تا شربت كاملاً با سمولینا مخلوط شود. اینك حلوا را از روی حرارت بردارید و 10 دقیقه كنار بگذارید. آنگاه كاسه كوچكی را بردارید و هر بار اندكی از حلوا را در كاسه بریزید و خوب بفشارید. سپس آن را در بشقاب مناسبی برگردانید، شیره انگور را رویش بریزید و اندكی دارچین بپاشید و میل كنید.
یادآوری: (semolina) دانههای نسبتاً درشتی است كه از تصفیه كردن گندم دوروم (durum wheat) آسیاب كرده، به دست میآید و بیشتر برای تهیه پاستا به كار میرود. سمولینا كلمه ایتالیائیست كه ریشه در زبان لاتین دارد.