افسانه اسفندیاری
مواد لازم برای 8-10 نفر
آب 310 میلیلیتر (یك و یكچهارم پیمانه)
خرمای پوست و هسته گرفته 450 گرم
آب پرتقال 3 قاشق سوپخوری
قهوه 2 قاشق سوپخوری
پودر كاكائو 4 قاشق سوپخوری
آرد 250 گرم
نمك 1 پینچ
دارچین یكچهارم قاشق چایخوری
بیكینگسودا یكدوم قاشق چایخوری
كره نرم 185 گرم
شكر قهوهای تیره 150 گرم
تخممرغ 4 عدد درشت
شكلات ریز خرد كرده 150 گرم
پودر نارگیل 50 گرم
مواد لازم رویه
كره 65 گرم
شكر قهوهای روشن 150 گرم
كورن سیروپ 80 میلیلیتر
آب 1 قاشق سوپخوری
نمك 1 پینچ
خامه 30 میلیلیتر (2 قاشق سوپخوری)
شكلات خرد كرده 120 گرم
آب پرتقال 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه کیک شکلات و خرما با رویه تافی
آب، خرما، آب پرتقال، قهوه و 2 قاشق سوپخوری از پودر كاكائو را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. آنگاه ظرف را از روی حرارت بردارید و صبر كنید مایه فراهم كرده خنك شود. سپس آن را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن كنید تا مواد پوره شود.
حال 1 پیمانه از این پوره را كنار بگذارید. اكنون آرد، نمك، دارچین، باقیمانده پودر كاركائو و بیكینگسودا را در كاسه مناسبی الك كنید. كره و شكر قهوهای با همزن برقی بزنید و تخممرغها را یكی یكی بیفزائید. حالا باقیمانده پوره خرما، مواد خشك و شكلات خرده كرده را هم بیفزائید و مخلوط كنید.
اینك مایه به دست آمده را در قالبی به قطر 23 سانتیمتر بریزید و به مدت تقریبی یك ساعت در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید. اكنون كیك را از فر در آورید و بعد از 5 دقیقه از قالب جدا كنید. كیك را روی پنجره سیمی قرار دهید و با پوره خرمای كنار گذاشته، مایه رویه و پودر نارگیل بیارائید و در ظرف زیبائی بگذارید.
روش تهیه مواد رویه: همه مواد را در ظرف مناسبی بریزید و 5 دقیقه روی اجاق بجوشانید.