افسانه ظروفی
مواد لازم كيك پرتقالی مربائی
برای 12 نفر
كرهی نرم 185 گرم
شكر ریز 165 گرم
پوست پرتقال رنده كرده 2 قاشق چایخوری
تخممرغ 3 عدد
آب پرتقال 60 میلیلیتر (یك چهارم پیمانه)
آرد 225 گرم
بیكینگپودر یكو یكدوم قاشق چایخوری
مارمالاد پرتقال حدود 300 گرم
خامهی فرم گرفته حدود 250 گرم
پرك بادام برشته 40 گرم
پودر شكر 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه كيك پرتقالی مربائی
فر را با دمای 180 درجهی سانتیگراد گرم كنید و قالب رینگ شكل به قطر 20 سانتیمتر را با كره، خوب چرب كنید. كره، شكر و پوست پرتقال را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. آنگاه تخممرغها را یكی یكی بیفزائید و مخلوط كنید. سپس آب پرتقال و مخلوط آرد و بیكینگپودر را به طور یك در میان به مایه بیفزائید. حالا مایهی فراهم كرده را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر بپزید. اكنون كیك را از فر درآورید و بلافاصله روی پنجرهی سیمی – كه با كاغذ روغنی پوشاندهاید – برگردانید و بگذارید كاملا خنك شود. اینك كیك را از ارتفاع به سه قسمت مساوی ببرید و روی لایههای كیك مارمالاد بمالید و روی هم قرار دهید. آنگاه اطراف كیك را با خامهی فرم گرفته و پرك بادام بپوشانید. كیك را به 12 برش مساوی تقسیم كنید و رویش را با خامه و پودر شكر بیارائید و برای پذیرائی در دیس زیبائی قرار دهید.
یادآوری: برای تهیهی مارمالاد پرتقال، 500 گرم فیلهی پرتقال را با 500 گرم شكر مخلوط كنید و در ظرف مناسبی بریزید. آنگاه روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود. سپس 2 قاشق چایخوری پودر ژلاتین و 2 قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده كرده به مارمالاد بیفزائید و به مدت تقریبی 15 دقیقه بجوشانید تا مارمالاد قدری غلیظ شود. حال مارمالاد را در شیشه استریل داغ بریزید و بعد از خنك شدن مصرف كنید.