افسانه ظروفی
مواد لازم برای 6-8 نفر
كشمش سبز 160 گرم
آب پرتقال 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
كره نرم 180 گرم
پوست پرتقال رنده كرده 2 قاشق چایخوری
شكر 150 گرم
تخممرغ 3 عدد
آرد 150 گرم
بیكینگ پودر یكچهارم قاشق چایخوری
مارمالاد پرتقال یكسوم پیمانه (حدود 100 گرم)
خمیر فوندانت حدود 750 گرم
شكلاتهای تزئینی به میزان لازم
روبان به رنگ قرمز و طلائی به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر فوندانت
ژلاتین 3 قاشق سوپخوری
آب سه و یكدوم قاشق سوپخوری
گلیسیرین 2 قاشق چایخوری
گلوكز 2 قاشق سوپخوری
پودر شكر الك كرده 480 گرم
اسانس دلخواه به میزان لازم
روش تهیه كیك كریسمس
كشمش را در آب پرتقال بخیسانید، رویش را بپوشانید و یك شب در دمای محیط نگه دارید. فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم كنید و قالبی را به قطر 20 سانتیمتر چرب كنید و كف آن را با كاغذ روغنی بپوشانید. آنگاه كره، پوست پرتقال و شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود.
سپس تخممرغها را یكییكی بیفزائید و مخلوط كنید. حالا كشمش و مواد خشك را به این مایه بیفزائید و با قاشق چوبی مخلوط سازید. اكنون مایه فراهم كرده را در قالب بریزید، رویش را صاف كنید و به مدت تقریبی یك ساعتونیم در فر بپزید. همینكه كیك خنك شد، رویش مارمالاد بمالید.
اینك خمیر فوندانت را بزرگتر از كیك باز كنید به گونهای كه بتوانید كیك را در میان آن بگذارید و از اطراف خمیر را به شكل كیسه جمع كنید. اكنون صبر كنید تا قسمت بالای كیسه خشك شود تا بتوانید كیك را با شكلاتهای تزئینی و المانهای كریسمس دستساختتان از خمیر فوندانت، همچون عصا و جعبههای كادوئی بیارائید. حال كیك را برای پذیرائی در دیس زیبائی بگذارید.
روش تهیه خمیر فوندانت: ژلاتین را روی آب بپاشید و به روش بنماری حل كنید. آنگاه گلیسیرین و گلوكز را بیفزائید و این مایه را درون پودر شكر الك كرده بریزید، اسانس را بیفزائید و مخلوط كنید. سپس مخلوط فراهم كرده را روی سطح پودر شكر پاشیده، ورز دهید تا خمیر مناسبی به دست آید. برای جلوگیری از خشك شدن خمیر، آن را در كیسه نایلونی نگه دارید.