افسانه اسفندیاری
مواد لازم برای 20 عدد
آرد 200 گرم
بیكینگپودر 1 قاشق چایخوری
شكر 50 گرم
كره سرد و خرد كرده 100 گرم
تخممرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
مخلوط كشمش سیاه، مربای پوست پرتقال و كشمش طلائی 150 گرم
جوز هندی یكچهارم قاشق چایخوری
دارچین یكچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه كیك صخرهای
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم كنید و سینی فر را با كاغذ روغنی بپوشانید. آنگاه آرد، بیكینگپودر، شكر و كره را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن كنید تا مواد به شكل خرده نان درآید. سپس تخممرغ و شیر را بیفزائید و 15 ثانیه دیگر، دستگاه را روشن كنید تا خمیر نسبتاً سفتی حاصل شود.
اكنون كشمش و مربای پوست پرتقال را همراه با جوز و دارچین به آن بیفزائید و مخلوط كنید. حالا هر بار به اندازه یك قاشق سوپخوری از خمیر بردارید و با فاصله در سینی قرار دهید و به مدت تقریبی 15 دقیقه در فر بپزید. حالا شیرینیها را روی پنجره سیمی بگذارید تا خنك شود و برای پذیرائی در ظرف زیبائی بچینید.
یادآوری: این شیرینی كه اصطلاحاً كیك نامیده میشود، اولین بار در زمان جنگ جهانی دوم، در بریتانیا به سفارش وزارتخانه غذا تهیه و عرضه شد. در آن دوران به دلیل شرایط خاص جنگ و جیرهبندی مواد غذائی، تهیه این شیرینی با توجه به میزان اندك شكر و تخممرغ موجود در آن، بسیار مورد استقبال و پسند مردم قرار گرفت. گفتنی است كه نام این شیرینی برگرفته از سطح ناهموارش میباشد و ارزش غذائی قابل توجهی دارد.