افسانه اسفندیاری
مواد لازم 6-8 نفر
آرد 375 گرم
بیكینگ پودر 3 قاشق چاپخوری
نمك یكدوم قاشق چایخوری
كره نرم 300 گرم
شكر 180 گرم
شكر قهوهای 150 گرم
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
شكلات چیپسی 225 گرم
گردوی خردكرده 110 گرم
تخممرغ همزده 4 عدد درشت
مواد لازم رویه
بستنی وانیلی 3 اسكوپ
گردوی دو نیم كرده 50 گرم
شكلات چیپسی 50 گرم
روش تهیه پای شكلات چیپسی
فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم كنید و قالب پای به قطر 23 سانتیمتر را چرب و آردپاشی نمائید. آنگاه در ظرف مناسبی مواد خشك را الك كنید و كنار بگذارید. در ظرف دیگری كره، هر دو شكر و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. سپس شكلات چیپسی و گردو را بیفزائید.
حالا تخممرغها و مواد خشك را به طور یك در میان به مخلوط كره اضافه كنید. اینك مایه را در قالب بریزید و به كمك پالت رویش را صاف كنید و به مدت تقریبی 45-50 دقیقه در فر، بپزید. پای را روی پنجره سیمی خنك كنید و برای پذیرائی، 3 اسكوپ بستنی، گردو و شكلات چیپسی روی آن بریزید و میل كنید.
نكات مهم
شما میتوانید بستنی را در منزل تهیه كنید به این ترتیب كه 1 لیتر - 4 پیمانه- شیر، 1 قاشق چایخوری پوست لیموی رنده كرده و 37 گرم شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود. آنگاه آن را بجوشانید و بعد صاف كنید.
حالا 5 عدد تخممرغ درشت و 37 گرم دیگر شكر را با یكچهارم قاشق چایخوری وانیلین با همزن برقی بزنید تا غلیظ و سبك شود. سپس به تدریج مخلوط شیر را به مایه تخممرغی بیفزائید و مایه فراهم كرده را روی حرارت قرار دهید و پیوسته هم بزنید تا قدری غلیظ شود.
اكنون صبر كنید مایه خنك شود و بعد آن را در یخچال بگذارید تا كاملاً سرد شود. حالا مایه بستنی را در سطل دستگاه بستنیساز بریزید و بعد از 20دقیقه، 90 گرم خامه فرم گرفته را به آن بیفزائید و 20 دقیقه دیگر دستگاه را روشن كنید تا بستنی سفت شود. اینك بستنی را در ظرفی بریزید، رویش را بپوشانید و حداقل 5 ساعت در فریزر قرار دهید.
چنانچه دستگاه بستنیساز ندارید، بستنی را در فریزر بگذارید و هر ساعت یكبار آن را بیرون بیاورید و با همزن برقی بزنید.