افسانه ظروفی
مواد لازم برای 6 نفر
تخممرغ 4 عدد
شكر 100 گرم
پوست لیمو رنده كرده 1 قاشق چایخوری
آبجوش 1 قاشق سوپخوری
آرد 100 گرم
نمك 1 پینچ
پسته آسیاب كرده 50 گرم
رنگ سبز خوراكی به میزان لازم
مخلوط میوههای شكری 100 گرم
مخلوط كشمش و زردآلوی خشك 40 گرم
آب آناناس 2 قاشق سوپخوری
بستنی وانیلی 200 گرم
خامه فرم گرفته 200 گرم
روش تهیه كیك بستنی پسته
فر را با دمای 180درجه سانتیگراد، گرم كنید و قالب نیمكره به گنجایش یكونیم لیتر را چرب نمائید و با كاغذ روغنی بپوشانید. آنگاه زردههای تخممرغ، 70 گرم از شكر، پوست لیمو و آب جوش را در كاسه مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
سپس سفیدههای تخممرغ را در كاسه دیگری بریزید و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و كمكم باقیمانده شكر را بیفزائید. حالا زردهها و سفیدههای زده شده را به آرامی با هم مخلوط كنید.
اكنون آرد و نمك را با هم الك كنید و در مایه فراهم كرده بریزید و با دقت و به آرامی مواد را مخلوط كنید. اینك پسته و رنگ را بیفزائید، مایه را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 35 دقیقه، در فر بپزید. سپس صبر كنید تا كیك در قالب خنك شود.
بعد كیك را از قالب درآورید، كاغذ روغنی را از آن جدا كنید و به ضخامت تقریبی یك سانتیمتر، از رویش ببرید تا به جای در كیك از آن استفاده كنید. حال قالب را با سلفون بپوشانید و دوباره كیك را در قالب بگذارید و داخلش را خالی كنید. دقت نمائید كه از كف و دیواره كیك حدود 3 سانتیمتر باقی بماند.
آنگاه كیك را در فریزر بگذارید. میوههای شكری را - كه شامل گلسهچری قرمز و سبز میباشد - خرد كنید و كشمش و زردآلوی خرد كرده را در آب آناناس بخیسانید. پس از نیم ساعت، میوههای شكری، كشمش و زردآلو را در كاسه بزرگی بریزید، بستنی نرم شده را با خامه فرم گرفته مخلوط كنید و به میوهها بیفزائید و خوب مخلوط كنید.
اكنون آن را در حفره ایجاد كرده در كیك بریزید، رویش را صاف كنید و در كیك را بگذارید. رویش را بپوشانید و دستكم 6 ساعت یا یك شب در فریزر نگهدارید. حالا كیك بستنی را برای پذیرائی روی دیس زیبایی برگردانید و به دلخواه بیارائید.
یادآوری: میتوانید 2 قاشق چایخوری پودر ژلاتین را روی 2 قاشق سوپخوری آب بپاشید و به روش بنماری حل كنید. سپس آن را به مخلوط بستنی بیفزائید تا كیك بستنی دیرتر آب شود.