مریم امیری
مواد لازم برای 10- 12 نفر
آرد 155 گرم
پودر شكر 30 گرم
كره 100 گرم
پودر بادام 60 گرم
آب سرد 60 میلیلیتر (یك چهارم پیمانه)
مواد لازم میانی
آرد ذرت 2 قاشق سوپخوری
شكر 4 قاشق سوپخوری
پوست پرتقال رندهكرده 1 قاشق چایخوری
آب پرتقال 2 قاشق سوپخوری
گیلاس، بدون هسته 600 گرم
روش تهیه پای گیلاس
آرد و پودر شكر را با هم مخلوط كنید و كره را با سرانگشتان به خورد آرد دهید. آنگاه پودر بادام را بیفزائید و با افزودن آب مواد را خمیر كنید. حال خمیر را كمی مالش دهید و بعد آن را روی سطح آرد پاشیده، به اندازه 18× 28 سانتیمتر، باز كنید.
سپس خمیر را 30 دقیقه در یخچال نگه دارید. اكنون مواد میانی را داخل قالب تارت 15 × 25 سانتیمتری بریزید و رویش را صاف كنید. حالا خمیر را روی مواد میانی پهن كنید.
لبههای خمیر را مرتب كنید و روی آن را با چنگال سوراخ كنید. اینك با زرده تخممرغ، روی خمیر را زرین نمائید. قالب را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید تا تارت بپزد و طلائی رنگ شود. همین كه تارت خنك شد، قدری پودرقند رویش بپاشید.
روش تهیه مواد میانی
آرد ذرت، شكر، پوست پرتقال و آب پرتقال را با هم مخلوط كنید و روی حرارت قرار دهید. آنگاه نیمی از گیلاسها را به آن بیفزائید و مواد را 5 دقیقه بجوشانید. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید و باقیمانده گیلاسها را به آن اضافه كنید.