افسانه ظروفی
مواد لازم برای 12 عدد
پودر مایه خمیر 7 گرم
شیر ولرم 125 میلیلیتر ( یك دوم پیمانه)
شكر 1 قاشق چایخوری
آرد 250 گرم
نمك یكچهارم قاشق چایخوری
شكر(اضافی) 60 گرم
تخممرغ همزده 1 عدد
كره آبكرده 50 گرم
كره مخصوص خمیر دانماركی 250گرم
مواد لازم برای تهیه كرم پاتیسیر
شكر 2 قاشق سوپخوری
زرده تخممرغ 2 عدد
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری سرخالی
آرد 2 قاشق چایخوری
آرد ذرت 2 قاشق چایخوری
شیر داغ 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
موارد لازم برای تزیین خمیر
زرده تخممرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق چایخوری
پرك بادام حدود 50 گرم
عسل رقیق حدود 80 میلیلیتر
روش تهیه شیرینی دانماركی
مایه خمیر، شیر و شكر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و ده دقیقه، در جای گرم بگذارید تا مایه خمیر فعال شود و حبابهایی روی آن بوجود آید. آنگاه آرد، نمك و شكر (اضافی) را در كاسه بزرگی بریزید و وسط آن حفرهای ایجاد نمایید.
سپس مایه خمیر ور آمده، تخممرغ و كره آبكرده را درون این حفره بریزید و مواد را با هم مخلوط نمایید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به مدت ده دقیقه، ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را دركاسه چربكرده، بگذارید.
روی آن را بپوشانید و یك ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. در این میان كره مخصوص را رنده كنید و به شكل مربع 15 سانتیمتری درآورید. اكنون هوای خمیر را با فشار دست بگیرید و آن را روی سطح آرد پاشیده، به اندازه 25×30 سانتیمتر، باز كنید. اینك كره مخصوص را وسط خمیر بگذارید و دو طرف آن را روی هم بیاورید و وردنه بكشید و به اندازه 20 × 45 سانتیمتر، باز كنید.
حال خمیر را چهارلا تا بزنید، رویش را بپوشانید و یك ربع استراحت دهید. كار تا زدن خمیر را چهار بار تكرار كنید و بعد آن را به ضخامت 3 میلیمتر باز كنید. آنگاه خمیر را به اندازه تقریبی 10× 10 سانتیمتر ببرید، قدری كرم پاتیسیر وسط آن بگذارید و به اشكال مختلف ببندید و با فاصله در سینی بچینید.
رویش را بپوشانید و 30 دقیقه كنار بگذارید تا حجم خمیرها دو برابر شود. اكنون رویشان مخلوط زرده تخممرغ و شیر بمالید و پرك بادام بپاشید. سینی را در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد، قرار دهید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، شیرینی را بپزید. سپس روی دانماركی قدری عسل بمالید و برای پذیرایی در دیس زیبایی بچینید.
در پایان با تشكر و سپاس از همراهی شما دوستان صمیمی و همیشگی و با آرزوی موفقیت در تمامی مراحل زندگی همچنان با ما باشید.
روش تهیه كرم پاتیسیر
شكر، زردههای تخممرغ و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه آرد و آرد ذرت را اضافه كنید و شیر را به تدریج به آن بیفزایید و مخلوط نمایید.
حالا این مایه را در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید و پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود. اكنون روی كرم را بپوشانید و صبر كنید تا كاملاً خنك شود و بعد آن را مصرف نمایید.