افسانه ظروفی
مواد لازم
آب 125 میلیلیتر (یك دوم پیمانه)
روغن جامد 250 گرم
آرد به میزان لازم
روغن مایع برای سرخ كردن به میزان لازم
پودر شكر حدود 100 گرم
هل آسیابكرده یك قاشق چایخوری
پسته آسیابكرده یك قاشق سوپخوری
روش تهیه
آب و روغن را در كاسهای بریزید و آرد را به تدریج به آن بیفزائید تا خمیر شود. دقت كنید خمیر، زیاد سفت نباشد. آنگاه روی خمیر را بپوشانید و به مدت 15دقیقه، در دمای محیط نگهدارید.
سپس هر بار به اندازه یك دوم قاشق چایخوری از خمیر بردارید و به شكل نوار درآورید. بعد نوار را دور انگشت اشاره خود بپیچید تا به صورت حلقه درآید. به همین ترتیب حلقههای دیگر خمیر را بسازید. حالا در ظرف مناسبی، روغن مایع بریزید و آن را روی اجاق داغ كنید و حلقهها را در روغن سرخ نمائید تا طلائی رنگ شوند.
آنگاه آقا گردكها را در صافی بریزید یا روی هوله كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در كاسه دیگری، پودرشكر و هل را با هم مخلوط كنید و آقا گردك را در آن بغلتانید. اكنون آقا گردك را در ظرف زیبائی بچینید و روی آن را با پسته تزئین كنید.
یادآوری: برای تهیه این شیرینی، حتماً از روغن جامد مرغوب استفاده كنید.