اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 6 نفر
كیك اسفنجی مربع به ضلع 20 سانتیمتر
مارمالاد زردآلو 4 قاشق سوپخوری
پودر ژله آلبالو 3 قاشق سوپخوری
آب جوش 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
كرم پاتیسیر حدود 2 پیمانه
كمپوت یا میوههای خردكرده* به میزان لازم
خامه برای تزئین به میزان لازم
كمپوت گیلاس برای تزئین به میزان لازم
* (آناناس، پرتقال، موز و غیره)
روش تهیه
كیك را از ارتفاع به 2 قسمت مساوی ببرید و بین دو لایه كیك، مارمالاد بمالید و به مدت 30 دقیقه، در یخچال نگهدارید. آنگاه كیك را به اندازه مكعبهای 2 × 2 سانتیمتر، ببرید. پودر ژله آلبالو را در آب جوش حل كنید و در یخچال قرار دهید تا نیم بند شود. سپس ژله را در كاسه زیبائی، بریزید و رویش را با قطعههای كیك، بپوشانید.
حالا قدری كرم پاتیسیر روی كیك بریزید و میوه را بیفزائید. لایههای كیك، كرم و میوه را تكرار كنید تا كاسه پر شود. اكنون روی دسر را با خامه و كمپوت گیلاس بیارائید.
یادآوری 1: برای تهیه كیك اسفنجی، 2 عدد زرده تخممرغ را با 25 گرم شكر و یكهشتم قاشق چایخوری وانیلین، با همزن برقی بزنید تا غلیظ شود. آنگاه سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا سفید شود و 25 گرم شكر را كمكم بیفزائید تا كاملا فرم بگیرد. سپس زردهها و سفیدههای تخممرغ را به آرامی با هم مخلوط كنید و 50 گرم آرد به آن بیفزائید.
حال مایه را در قالبی به ضلع 20 سانتیمتر كه با كاغذ روغنی پوشاندهاید بریزید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 180درجه سانتیگراد، بپزید.
یادآوری 2: برای تهیه كرم پاتیسیر، 2 عدد زرده تخممرغ، 500 میلیلیتر شیر، 1 پینچ نمك، 180 گرم شكر و سه چهارم پیمانه آرد ذرت را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا كرم غلیظ شود.
حالا یكچهارم قاشق چایخوری وانیلین به آن بیفزائید و صبر كنید خنك شود. در صورت دلخواه میتوانید 150 گرم خامه فرم گرفته به این كرم اضافه كنید.