افسانه ظروفی
مواد لازم برای حدود 25عدد
آلو سیاه 250 گرم
آب آلبالو 100 میلیلیتر
شكلات سیاه 250 گرم
خامه 125 گرم
كره 60 گرم
مواد لازم برای تزئین ترافل
بادام پرك برشته و خردكرده حدود 50 گرم
گردوی برشته و خردكرده حدود 50 گرم
پودر شكلات به میزان لازم
ترافلهای تزئینی به میزان لازم
شكلات سیاه آبكرده حدود 150 گرم
شكلات سفید آبكرده حدود 150 گرم
شكلات شیری آبكرده حدود 150 گرم
روش تهیه
آلو را در آب آلبالو بخیسانید و یك شب در یخچال نگهدارید. آنگاه هسته آلوها را در آورید و آلو را خرد كنید. شكلات، خامه و كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا مایه صاف و یكدستی به دست آورید. سپس صبر كنید تا مایه شكلاتی خنك شود و آلو را به آن بیفزائید، رویش را بپوشانید و در یخچال نگهدارید تا سفت شود.
حالا هر بار به اندازه یك قاشق چایخوری از مایه بردارید و به شكل توپ در آورید. اكنون ترافلها را روی سینی پوشانده با فویل بچینید و به مدت تقریبی 4 ساعت در یخچال نگهدارید. اینك ترافلها را در مواد مختلف همچون بادام، گردو، پودر شكلات، ترافلهای تزئینی و غیره بغلتانید و برای پذیرائی در ظرف زیبائی بچینید.
نكات خواندنی
شكلات به انواعی از خوراكیهای مشتق از كاكائو گفته میشود. این ماده غذائی به طور معمول از تركیب شیر، كاكائو، شكر، كره كاكائو و پودر كاكائو با نسبتهای متفاوت تولید میشود. معمولا با تغییر در میزان مواد تشكیل دهنده شكلات، انواع متفاوتی از آن ایجاد میشود.
شكلات تیره: شكلاتی است كه بدون شیر تهیه میشود. گاهی به آن شكلات سیاه یا شكلات ساده هم میگویند معمولا در تهیه آن 35 درصد كاكائو به كار میرود. شكلات شیری: در تهیه آن شیر هم بكار رفته است. در درست كردن آن 25 درصد كاكائو استفاده شده است.
شكلات سفید: شكلاتی است كه در تهیه آن تنها از چربی دانه كاكائو، نه خود آن استفاده میشود. برای آب كردن شكلات مقدار مورد نیاز آن را درون ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت غیر مستقیم یا حرارت بخار آب جوش قرار دهید تا آب شود. به این روش بنماری میگویند.