مربای به
مــواد لازم:
به..................................................3 كیلوگرم
شكر..............................................2 كیلوگرم
دانه هل نكوبیده..............................1 قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه..................................3-2 قاشق سوپخوری
به را پس از شستن چهارقاچ كرده، زواید اضافی آن را بگیرید و به صورت پرههای پرتقال خرد كنید. سپس در ظرف مسی سفیدكرده نسبتا بزرگی ریخته، آب را به حدی كه روی به را بگیرد بریزید و مقدار كمی از شكر را به آن اضافه نمایید و روی حرارت به مدت 30-20 دقیقه قرار دهید تا كمی پخته شود.
سپس بقیه شكر و هل را بیفزایید. درِ ظرف را بگذارید و روی حرارت ملایم (از شعله پخشكن استفاده كنید) قرار دهید تا به مدت 5-4 ساعت، مربا ریز، جوش بزند. ضمن قوام آمدن، مربا رنگ انداخته و پخته میشود. در اواخر پخت مربا، آبلیموی تازه را اضافه كنید و پس از چند جوش، حرارت را خاموش كنید. روی در را دمكنی بگذارید و اجازه دهید در همان ظرف، یك شب بماند و سرد شود. سپس در ظرف مورد نظر بریزید و در جای خشك و خنك نگهداری نمایید.