چه موادی لازم داریم؟
گوشت چرخ کرده / 200 گرم
قارچ / 200 گرم
سیب زمینی درشت / 4 عدد
بادمجان / 1 کیلو
فلفل دلمه ای / 1 عدد
گوجه فرنگی / 1 عدد
پنیر پارمسان / 50 گرم
پنیر تست / 5 ورق
تخم مرغ / 3 عدد
پیاز / 1 عدد
رب گوجه فرنگی / 1 قاشق سوپخوری
روغن، نمک و فلفل / به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
در این گراتن همه سبزیجات خوشمزه مثل بادمجان، فلفل دلمه ای و سیب زمینی همراه با دو نوع پنیر (پارمسان و تست) وجود دارد. پس در واقع می شود آن را جزو غذاهای پرانرژی و مقوی به حساب آورد. از طرفی دیگر در کل این خوراک، فقط کمی گوشت چرخ کرده استفاده شده که حتی می توانید آن را حذف کنید.
ابتدا بادمجان ها را شسته و حلقه حلقه برش زده و کمی نمک بزنید تا تلخی آنها از بین برود. می توانید پوست بادمجان ها را نگیرید. سپس بادمجان ها را در مقداری روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
سیب زمینی ها را خوب بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت لایه لایه برش بزنید. دقت کنید لایه های سیب زمینی نازک نباشند، چون بعد از پخت له می شوند و در غذا دیده نمی شوند. بعد در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، سیب زمینی ها را در آب جوش بریزید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا کمی نرم شوند، در واقع نیم پز شوند. سپس آنها را آبکش کرده کنار بگذارید.
طرز تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی
سپس پیاز را پوست کنده و پس از شستن خلالی خرد کنید. بعد در یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. بعد از داغ شدن روغن، پیازها را در آن سرخ کنید و گوشت چرخ کرده را هم اضافه کرده و تفت دهید.
گراتن بادمجان و سیب زمینی
قارچ را هم شسته و ورقه ای خرد کنید و همراه با گوشت تفت دهید. همچنین فلفل دلمه ای را هم خرد کرده و به گوشت بیفزایید و در صورت نیاز مقدار کمی آب به تابه اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا مواد بپزند.
بعد نمک و فلفل و یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
بعد از اطمینان از پخت گوشت، تابه را از روی حرارت برداشته و کناری بگذارید تا از حرارت بیفتد.
حالا که کل مواد داخل گراتن آماده است، ظرف مناسبی که می خواهید گراتن را در آن درست کنید، آماده نمایید.
در ظرف مورد نظر مقداری روغن بریزید و ته و کناره های ظرف را چرب نمایید.
سپس سیب زمینی ها را در ته ظرف بچینید تا یک لایه سیب زمینی سطح ظرف را بپوشاند.
لایه دوم بادمجان های حلقوی سرخ شده است. بعد از چیدن بادمجان ها مخلوط مایه گوشت را روی بادمجان ها ریخته و پهن کنید.
بعد گوجه فرنگی را حلقه حلقه کرده روی گوشت بچینید. ورقه های پنیر تست را هم چیده و با پنیر پارمسان رنده شده روی سطح گراتن را بپوشانید.
فر را روشن کنید و با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
تخم مرغ ها را در کاسه بشکنید و هم بزنید تا یکدست شوند. حالا مایه تخم مرغ را روی سطح گراتن بریزید. در واقع این کار را باید طوری انجام دهید که تخم مرغ ها همه جای گراتن پخش شوند.
تابه را در طبقه وسط فر گذاشته و اجازه دهید 15 دقیقه زمان بگذرد تا گراتن پخته شود. بعد از این مدت شعله بالای فر (گریل) را روشن کنید و پنج دقیقه دیگر هم گراتن را از بالا حرارت دهید تا روی آن برشته شود.