بیشتربخوانید:
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود میآوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه میکردند، ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیابتر از گذشته شده بهطور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند.
مواد لازم
شکر...................۱ کیلوگرم
آب..................۲ لیوان
سرکه..................۱۰۰ گرم
نعناع تازه.................۱۵۰ گرم
گلاب..................مقداری
طرز تهیه:
۱: ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
۲: سپس نعنا را خوب و به دقت بشویید، لازم نیست برگ نعنا را جدا کنید.
۳: بعد نعناعها را به صورت دستهای درآورده و دور آن نخ بپیچید و داخل مخلوط در حال جوش قرار دهید تا عطر و طعم نعناع جذب شربت شود.
۴: سپس کم کم سرکه و گلاب را اضافه کنید و بگذارید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.
۵: در پایان شربت را از صافی رد کنید و بگذارید تا خنک شود.
نکته: میتوانید زمان سرو، از خیار و لیموی تازه در این شربت خوشمزه استفاده کنید.