Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 21:50

31
اردیبهشت
نان كشمش

نان كشمش

طرز تهیه نان كشمش

نان كشمش

 

 

مواد لازم برای 2 قالب نان

 

 

پودر مایه خمیر فوری........................1 قاشق غذاخوری    0 كیلوكالری

شیر كم چرب ولرم  ......................450 میلی‌لیتر    180 كیلوكالری

عسل............................................2 قاشق غذاخوری    90 كیلوكالری

كشمش پلوئی............................140 گرم    380 كیلوكالری

كشمش طلائی ...........................70 گرم    190 كیلوكالری

آب پرتقال.......................................1 قاشق غذاخوری    5 كیلوكالری

جوز هندی رنده كرده.......................یك‌دوم قاشق چایخوری    0 كیلوكالری

پوست پرتقال رنده كرده ..................از 1 پرتقال بزرگ    0 كیلوكالری

نمك ...........................................1 قاشق غذاخوری    0 كیلوكالری

روغن مایع.......................................100 میلی‌لیتر    900 كیلوكالری

آرد نان ...........................................850-700 گرم    2645 كیلوكالری

 

مواد رویه:

تخم‌مرغ زده شده .......................................1 عدد    80 كیلوكالری

شیر كم چرب............................................. 1 قاشق چایخوری    2 كیلوكالری

روش تهیه

 

مایه خمیر، 125 میلی‌لیتر از شیر و 1 قاشق چایخوری از عسل را با هم مخلوط كنید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. سپس كشمش‌ها، جوز هندی و پوست پرتقال را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید. آنگاه در كاسه دیگری، بقیه شیر، عسل باقیمانده، نمك و نیمی از روغن را با هم مخلوط كنید. مایه خمیر ورآمده را به آن بیفزائید. نیمی از آرد را اضافه كنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شود. حالا بقیه آرد را در حدی اضافه كنید كه خمیر نرم و لطیفی حاصل شود. اكنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا یكدست شود.

سپس آن را در كاسه‌ چرب‌كرده بگذارید و رویش را بپوشانید و حدود 5/2 ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. آنگاه هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و آن را به كاسه برگردانید و رویش را بپوشانید و حدود 30 دقیقه‌ دیگر در محیط آشپزخانه نگه دارید. حالا دو قالب لوف به اندازه ‌5/21× 5/11 سانتیمتر را چرب كنید و كاغذ روغنی بیندازید. خمیر را به دو قسمت تقسیم كنید و هر نیمه را با وردنه، روی سطح آرد پاشیده، به صورت مستطیل 50×18 سانتیمتر باز كنید. اكنون روی مستطیل‌ها با قلم‌مو از بقیه روغن مایع بمالید و روی آن از مخلوط كشمش بپاشید و آنها را از طول رول كنید و محكم بپیچید. سروته خمیرها را به آرامی در هنگام رول كردن، ‌تو بدهید. خمیرها را در قالب قرار دهید، رویشان را با سلیفون بپوشانید و آنها را در محیط آشپزخانه كنار بگذارید تا حجم آنها تقریبا دو برابر شود. فر را از قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم كنید. روی خمیرها با قلم‌مو از مواد رویه بمالید و حدود 20 دقیقه در فر بپزید. سپس حرارت را به 180 درجه سانتیگراد كاهش دهید و30-25 دقیقه دیگر بپزید تا طلایی شوند. نان‌ها را روی توری خنك كنید.

 

نكته: فیبر موجود در كشمش موجب جذب آب می‌گردد كه در برطرف نمودن یبوست موثر است.

برچسب ها: آموزش آشپزی، زندگی آنلاین، نان كشمش تعداد بازديد: 1129 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز