تحریریه ماهنامه دنيای تغذيه
مواد لازم شيرينی برشی جو و قيسی
برای 16 عدد
آرد سبوسدار 150 گرم 460 كیلوكالری
جو پرك ریز 80 گرم 290 كیلوكالری
بیكینگپودر 1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
نمك یكچهارم قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
روغن كانولا 3 قاشق غذاخوری 405 كیلوكالری
وانیل یك چهارم قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
تخم مرغ 1 عدد 80 كیلوكالری
قیسی پوره كرده 100 گرم 190 كیلوكالری
انرژی كل: 1400 كیلوكالری
روش تهیه شيرينی برشی جو و قيسی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كنید. كف و دیواره قالب مربع 18 سانتیمتری را با كاغذ روغنی بپوشانید. در كاسه بزرگی، آرد، جو پرك، بیكینگپودر و نمك را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید. در كاسه متوسطی، روغن، وانیل و تخممرغ را با چنگال مخلوط كنید تا یكدست شود. سپس مخلوط آرد را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. یكدوم پیمانه از خمیر را برای روی شیرینی، در كاسه كوچكی بریزید و كنار بگذارید. بقیه خمیر را در قالب بریزید و با پشت قاشق صاف و پرس كنید. آنگاه پوره قیسی را روی خمیر پهن كنید. با قاشقهای كوچكی از خمیر كنار گذاشته بردارید و به صورت یكنواخت بر روی قیسی پهن كنید. اكنون شیرینی را 25 - 30 دقیقه بپزید تا روی آن طلاییرنگ شود. سپس حدود یك ساعتونیم صبر كنید تا خنك شود. آنگاه خمیر را به صورت 4ردیف در 4 ردیف برش بزنید تا شیرینیهای مربع شكلی حاصل شود.
یادآوری1: قیسی را 30 دقیقه در آب گرم بخیسانید، خرد كنید و در دستگاه غذاساز پوره كنید.
یادآوری 2: اگر هنگام پهن كردن، مایه شیرینی یا پوره قیسی به قاشق چسبید، پشت قاشق را قدری چرب كنید و به كار ادامه دهید.
نکته تغذیهای: زردآلوی تازه غنی از پتاسیم است ولی قیسی محتوای بالاتری از پتاسیم نسبت به میوه تازه دارد. پتاسیم برای سلامتی قلب و حفظ فشارخون سالم ضروری است.