تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه
مواد لازم نان سير و بذر كتان
برای 4 نفر
آب ولرم 310 میلیلیتر (یك و یكچهارم پیمانه) 0 كیلوكالری
عسل 2 قاشق غذاخوری 90 كیلوكالری
پودر مایه خمیر فوری 1 قاشق غذاخوری 0 كیلوكالری
آرد سبوسدار 225 گرم 700 كیلوكالری
آرد سفید 225 گرم 760 كیلوكالری
نمك 1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری 135 كیلوكالری
سیر رنده كرده 3 حبه 0 كیلوكالری
پودر بذر كتان 1 قاشق چایخوری 10 كیلوكالری
كنجد قهوهای یكدوم قاشق چایخوری 10 كیلوكالری
كنجد سفید یكدوم قاشق چایخوری 10 كیلوكالری
ریحان خشك آسیاب كرده یكدوم قاشق چایخوری 6 كیلوكالری
انرژی كل: 1700 كیلوكالری
روش تهیه نان سير و بذر كتان
آب و عسل را در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید تا عسل حل شود. حالا پودر مایه خمیر را رویش بپاشید و كنار بگذارید تا مایه خمیر عمل بیاید. اكنون مایه خمیر ورآمده، آرد، نمك و روغن زیتون را مخلوط كنید و 5 دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و صافی بدست آید. میتوانید این كار را با دستگاه غذاساز انجام دهید. در اینصورت 2 دقیقه دستگاه را روشن كنید تا خمیر یكدست شود.
روی ظرف حاوی خمیر را بپوشانید و 5 دقیقه كنار بگذارید. حال از خمیر 4 توپ یك اندازه درست كنید، در سینی دارای كاغذ روغنی بچینید و 30 دقیقه كنار بگذارید. اینك هر توپ را با وردنه به ضخامت 2 سانتیمتر روی سطح آرد پاشیده باز كنید. روی خمیرها قدری روغن زیتون بمالید و سیر، پودر بذر كتان، كنجد قهوهای، كنجد سفید و ریحان بپاشید. نانها را در سینی دارای كاغذ روغنی بچینید و 15دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. آنگاه نانها را برش بزنید و میل كنید.
بذر كتان به علت دارا بودن آنتیاكسیدانهای مهم، نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارد و میتواند با پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی، با سرطان مبارزه كند.