تحریریه دنیای تغذیه
مواد لازم برای تهیه 3 عدد نان
مایهخمیر 10 گرم 0 كیلوكالری
شكر یكدوم قاشق چایخوری 10 كیلوكالری
آرد سفید 60 گرم 200 كیلوكالری
آرد نان 435 گرم 1500 كیلوكالری
نمك یكو یكدوم قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
روغن زیتون یكسوم پیمانه (80 میلیلیتر) 720 كیلوكالری
تخممرغ همزده (با دو قاشق چایخوری آب) 1 عدد 80 كیلوكالری
كنجد (برای پاشیدن روی نان) به میزان لازم
روش تهیه نان بربری
مایهخمیر، شكر و 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه) آب ولرم را در كاسه كوچكی بریزید و خوب مخلوط كنید. كمی از آرد را به آن بیفزایید و هم بزنید تا خمیر شود. خمیر حاصل را 10 دقیقه یا تا زمانی كه حبابها در سطح آن پدیدار شود در محیط آشپزخانه قرار دهید.
هر دو آرد باقیمانده و نمك را در كاسه بزرگی بریزید و وسط آن را گود كنید و مایهخمیر، روغن زیتون و 1 پیمانه (250 میلیلیتر) آب گرم را به آن اضافه كنید و هم بزنید تا خمیر شود. خمیر حاصل را روی سطح آرد پاشیده، 10-5 دقیقه ورز دهید.
حالا خمیر را به شكل توپی در آورید و در كاسه بزرگی كه چرب كردهاید قرار دهید. روی ظرف را با سلفون یا پارچه مرطوب بپوشانید و آن را برای یك ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا حجمش دو برابر شود. اكنون خمیر را به سه قسمت تقسیم نمایید. هر قسمت را برای 2 دقیقه ورز دهید و هر كدام را به شكل توپ در آورید و در سینی قرار دهید.
روی خمیرها را با سلفون بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید. هر قسمت از خمیر را با وردنه به شكل مستطیلهای 35×15 سانتیمتری در آورید و روی آنها را با پارچه مرطوب بپوشانید و 20 دقیقه در محیط آشپزخانه قرار دهید.
روی خمیر را با انگشت حفرههایی ایجاد نمایید و با قلممو، تخممرغ روی آن بمالید و كنجد بپاشید. فر را از قبل با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم نمایید.
برای گرفتن نتیجه بهتر، هر نان را جداگانه بپزید. یك سینی فر را برای 2 دقیقه در فر قرار دهید تا داغ شود. سپس از فر خارج كنید و كمی آرد كف آن بپاشید. حالا یك خمیر را در سینی داغ قرار دهید و 12-10 دقیقه بپزید تا طلایی رنگ شود و پف كند. اكنون نان را در پارچه مرطوب بپیچید و كنار بگذارید تا خنك شود. در این هنگام، دو خمیر باقیمانده را به همین ترتیب بپزید.