Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:52

14
آذر
پلو لوبیا سفید؛ غذایی گمشده در سفره ایرانی

پلو لوبیا سفید؛ غذایی گمشده در سفره ایرانی

پلو لوبیا سفید به دلیل دسترسی آسان به مواد لازم غذایی بسیار پر استفاده در سفره‌های ایرانی می‌باشد و دستور پخت ساده‌ای دارد.

یکی از خواص لوبیا سفید کاهش دهندگی قند خون است، علاوه بر آن موجب کاهش فشار خون هم میشود. یکی از خواص مفید لوبیا سفید پایین بودن میزان چربی ان و بالا بودن میزان پروتئین ان است. لوبیا سفید باعث جلوگیری از بروز ناراحتی های قلبی و عروقی میشود. همچنین خاصیت درمان کنندگی در برابر بیماری یبوست را دارد.

مصرف این ماده غذایی باعث نوسازی سلولها میشود. این لوبیای مفید برای هیچ کدام از گروههای خونی ایجاد مشکل نمیکند. بدلیل اینکه لوبیا سفید دارای سدیم و پتاسیم زیادی است، با ایجاد تعادل بین این دو عنصر فشار خون و ضربان قلب را تنظیم میکند. لوبیا سفید منبع منگنز و مس است. باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد بدن میشود و از بروز سرطانهای مختلف جلوگیری میکند. لوبیا سفید باعث میشود قند به سرعت جذب خون نشود و این بدلیل وجود آنزیمی است که سبب جلوگیری از تجزیه نشاسته در روده میشود.

لوبیا سفید همچنین موجب افزایش شیر در مادران شیرده، بالا رفتن میل جنسی، درمان دردهای کمر و کلیه و سلامت ریه شده و سرفه های خشک را درمان میکند. به دلیل بالا بودن پروتئین لوبیا سفید، این ماده غذایی در درمان بیماری نقرس موثر است. ولی برای افرادی که اسید اوریک خونشان بالاست ضرر دارد. از آنجایی که لوبیا سفید نفاخ است و سبب ایجاد باد در معده و روده میشود، برای افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مشکل ساز است. با خیساندن لوبیا سفید قبل از پخت آن و استفاده از چاشنی و ادویه در هنگام پخت آن، میتوان از نفخ آن جلوگیری کرد.

مواد لازم:

سیر 2 حبه

روغن به میزان لازم

پیاز 1 عدد

خرما 8 عدد

کشمش 3 قاشق سوپ خوری

گوشت 200 گرم

برنج یک ونیم پیمانه

لوبیا سفید یک پیمانه

زردچوبه به مقدار لازم

3 قاشق غذاخوری ادویه(پلویی)

دارچین و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

*در یک ظرف، زردچوبه را با روغن تفت داده، لوبیایی که از قبل خیسانده ایم را آبکش کرده و در روغن تفت میدهیم. سپس به آن آب اضافه کرده و اجازه میدهیم تا کاملا بپزد. زمان پخت لوبیا دو ساعت طول میکشد. در انتهای پخت، نمک را به آن اضافه میکنیم.

*در یک ظرف جدا، گوشت را با سیر پیاز و دارچین تفت داده و به آن، آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا کاملا پخته شود.

*برنج را در اب جوشانده، لوبیا را به آن اضافه کنید. سپس آنها را آبکش میکنیم. دقت کنید که برنج در زمان آبکشی، باید کمی زنده تر از حالت معمول باشد.

*سپس پوست خرما ها را گرفته، هسته آنرا جدا کرده و در روغن یا کره سرخ میکنیم.

*کشمش را به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.

*قابلمه ای که برای دم کردن برنج در نظر گرفته ایم با روغن چرب میکنیم. ابتدا پلو را در قابلمه ریخته و گوشت و خرما را لا به لای برنج قرار میدهیم. زعفران آب کرده را به لایه آخر اضافه میکنیم و میگذاریم برنج دم بکشد.

نکات:

ادویه پلویی مخلوطی از گلسرخ، هل کوبیده، ریشه جوز هندی، میخک کوبیده، دارچین و زیره سیاه است. حتما از شب قبل لوبیاها را خیسانده و یا یکبار آنرا بجوشانید.

برچسب ها: آشپزی، غذاهای سنتی، گوشت، پلو، انواع ادویه، غذاهای ایرانی، زندگی آنلاین، دستچخت، پلو لوبیا سفید، ادویه گوشت، ادویه پلویی، پلو زعفرانی تعداد بازديد: 753 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز