معصومه فلاحی
مواد لازم برای 4-6 نفر
برنج نیم دانه پخته 1 پیمانه
گوشت چرخکرده 250 گرم
تخم مرغ 1 عدد
پیاز رنده کرده 1 عدد کوچک
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آرد نخودچی 2 قاشق سوپخوری
نعنا خشک 2 قاشق سوپخوری
روغن به میزان لازم
پیازداغ 3 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
سرکه سفید یک دوم پیمانه
شکر 3 قاشق سوپخوری
قرص عصاره گوشت 1 عدد
هویج خرد کرده 1 عدد
روش تهیه کوفته ترش و شیرین
برنج، گوشت، تخم مرغ، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، آرد نخودچی و 1 قاشق از نعنا خشک را مخلوط کرده و با دست خوب ورز داده تا حالت چسبندگی پیدا کند.
آن گاه از مواد فراهم کرده هر بار به اندازۀ یک گردو برداشته و در دست گرد کنید و در سینی بچینید.
سپس قدری روغن داخل ظرف مناسبی بریزید.
پیازداغ، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
رب را نیز افزوده و کمی تفت دهید.
حالا باقیماندۀ نعنا، سرکه و شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید تا شکر حل شود اینک عصارۀ گوشت را به همراه 2 پیمانه آب به سس افزوده و اجازه دهید تا سس به جوش آید.
در آخر هویج را اضافه کنید و کوفته را یکی یکی به سس بیفزائید و 40 دقیقه زمان دهید تا کوفته پخته شود و جا بیفتد.
یادآوری
میتوانید به جای شکر از شیره انگور استفاده کنید، در این صورت دیگر نیازی به رب ندارد و رنگ کوفتهها تیرهتر میشود.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: